Aktualno

Odustali od progona pilota za bombardiranje Grada

Odustali od progona pilota za bombardiranje Grada

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je krivični postupak protiv trojice bivših pilota osumnjičenih za bombardiranje Dubrovnika, potvrdio je za crnogorski dnevni list Dan podgorički sudac Radomir Ivanović.

 
Sudac za istrage Višeg suda u Podgorici navodi kako je iz Dubrovnika dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka protiv Zorana Slavuljice, Miodraga Atanackovića i Asima Pandžića, koji su bili osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti i bombardiranje dubrovačke općine. Također dodaje da je  Županijski sud u Dubrovniku odustao od krivičnog gonjenja protiv još 24 pilota iz Makedonije, Srbije i Slovenije, koji su bili u službi na aerodromu u Golubovcima.
– Od Županijskog suda sam putem međunarodne pravne pomoći dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka protiv osumnjičenih za bombardiranje Dubrovnika, koje je potpisala sudac Marija Donatović Dabelić. Tražili su da crnogorskim državljanima Slavuljici, Pandžiću i Atanackoviću uručim to rješenje. Njime se obustavlja postupak protiv svih pilota sa aerodroma Golubovci koji su se sumnjičili da su bombardirajući područje Dubrovnika počinili krivično djelo protiv čovječnosti- rekao je Ivanović ua crnogorski Dan.

Podsjetimo, Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore je 2009. godine otvorilo istragu protiv trojice bivših pilota JNA koja je ovim rješenjem Županijskog suda u Dubrovniku obustavljena.
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist