Natrag
20.2.2019 02:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

ODUŠEVILI PUBLIKU Južnoafrikanci pokazali kako glazba ne poznaje granice

28.11.2018 @ 22:16 Dulist dulist IN
5;5

Podijelite:

Ansambl ‘The Boulevard Harmonists’ iz Južnoafričke Republike održao je koncert u srijedu u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Na programu su bila djela klasične glazbe, madrigali, tradicionalne i božićne pjesme, popularne pjesme iz raznih krajeva svijeta. Ova šesteročlana skupina s North-West sveučilišta pokazala je dubrovačkoj publici kako glazba ne poznaje granice.

Tako su se mogli čuti napjevi poput ‘Kaikki maat, te riemuitkaatte’ finske skladateljice Mie Makaroff ili Clauda Debussya ‘Trois chansons’, Franz Gruberove ‘Stille Nacht’. Uz soul i gospel pjesme ‘Down by the riverside’ i ‘The bare necessities’ koju su izveli na bisu, najzanimljivije su bile skladbe južnoafričkih autora.

Tako su prisutni mogli čuti božićnu ‘Somerkersfees’ Awia van Wyka i ‘Haufi le morena’ na swati jeziku, dok je ‘Horizons’ Peter-Louisa van Dijka izazvala najduži pljesak, ako izuzmemo onaj s kojim su se oprostili od publike.

The Boulevard Harmonists osnovan je 1994. kao mješoviti šesteročlani ansambl koji slavi prekrasnu glazbu i radost kvalitetnog pjevanja. Članovi grupe su Segomotso Shupinyaneng (sopran), LouIse Conradie (mezzo soprano), Lanka Stols (alt), Wilhelm Meyer (tenor), Manna Stander (bariton) i Phillip Venter (bas) uz pratnju voditelja zbora Kobusa Ventera.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana