Aktualno

Održava li se Grad dovoljno ili su građani nemarni?

Naši sugrađani tijekom ovog ljeta bezbroj puta su upozoravali, šaljući fotografije, na poveće količine smeća odloženih u ulicama povijesne jezgre.

Nerijetko su zamijetili i kako Grad smrdi, te se zapitali zašto ne funkcionira pranje Straduna i okolnih ulica u ranim jutarnjim satima.

Direktor "Čistoće" Pero Kaciga ispričao je kako kamioni ulaze u Grad već u pet i pol sati ujutro i odvoze prvu "turu" otpada iz kontejnera.

– Iako nastojimo posao obaviti do devet sati, to često nije moguće – kaže direktor Kaciga za Slobodnu Dalmaciju ističući kao razlog
da se dio građana ne pridržava termina odlaganja smeća, pa vreće s otpadom i izvan predviđenog vremena ostavljaju na odlagalištima ili, još gore, ispred kućnoga praga.

Odvoz smeća iz  gradske jezgre ujutro se odulji i zbog odvoza kartonskih kutija iz trgovina i ugostiteljskih objekata.

– Apelirali smo na vlasnike i poslovođe da što ranije odlože kartonsku ambalažu kako bismo je što prije odvezli iz zidina, no problem je što mnogi tek u devet sati otvaraju vrata butiga, što, naravno, produljuje i boravak naših djelatnika i kamiona unutar gradskih zidina – dodaje direktor Kaciga.

Kako bi olakšali posao brojnim ugostiteljima koji ljeti u svojim restoranima u povijesnoj cjelini grada bilježe veliki promet, a tijekom dana nemaju kamo odložiti otpad i ostatke hrane, djelatnici “Čistoće” s kamionima ponovno ulaze u Grad i kasno poslijepodne.

– Odvoz otpada tada se obavlja manjim kamionom piaggio, pa iako bismo radije izbjegli taj termin, ljeti je to gotovo nemoguće ako želimo Grad održati čistim – rekao Kaciga za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija