Natrag
17.2.2019 21:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Održava li se Grad dovoljno ili su građani nemarni?

13.8.2012 @ 20:45 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Naši sugrađani tijekom ovog ljeta bezbroj puta su upozoravali, šaljući fotografije, na poveće količine smeća odloženih u ulicama povijesne jezgre.

Nerijetko su zamijetili i kako Grad smrdi, te se zapitali zašto ne funkcionira pranje Straduna i okolnih ulica u ranim jutarnjim satima.

Direktor "Čistoće" Pero Kaciga ispričao je kako kamioni ulaze u Grad već u pet i pol sati ujutro i odvoze prvu "turu" otpada iz kontejnera.

– Iako nastojimo posao obaviti do devet sati, to često nije moguće – kaže direktor Kaciga za Slobodnu Dalmaciju ističući kao razlog
da se dio građana ne pridržava termina odlaganja smeća, pa vreće s otpadom i izvan predviđenog vremena ostavljaju na odlagalištima ili, još gore, ispred kućnoga praga.

Odvoz smeća iz  gradske jezgre ujutro se odulji i zbog odvoza kartonskih kutija iz trgovina i ugostiteljskih objekata.

– Apelirali smo na vlasnike i poslovođe da što ranije odlože kartonsku ambalažu kako bismo je što prije odvezli iz zidina, no problem je što mnogi tek u devet sati otvaraju vrata butiga, što, naravno, produljuje i boravak naših djelatnika i kamiona unutar gradskih zidina – dodaje direktor Kaciga.

Kako bi olakšali posao brojnim ugostiteljima koji ljeti u svojim restoranima u povijesnoj cjelini grada bilježe veliki promet, a tijekom dana nemaju kamo odložiti otpad i ostatke hrane, djelatnici “Čistoće” s kamionima ponovno ulaze u Grad i kasno poslijepodne.

– Odvoz otpada tada se obavlja manjim kamionom piaggio, pa iako bismo radije izbjegli taj termin, ljeti je to gotovo nemoguće ako želimo Grad održati čistim – rekao Kaciga za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana