Županija

Održana radionica za turističke vodiče u sklopu projekta ‘Putevima prošlosti’

Održana radionica za turističke vodiče u sklopu projekta 'Putevima prošlosti'

Radionica ‘Obuka turističkih vodiča, voditelja poslovnica i pratitelja na pješačkim/biciklističkim turama’, u sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, održana je na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Predavanja su održali Marija Benić Penava s temom ‘Što se promijenilo od početaka razvoja turizma na istočnoj obali Jadrana do danas?’, dok je Tonko Barčot održao tri predavanja s temama ‘Marko Polo – mit koji je postao stvarnost’, ‘Moreška i Kumpanija – od igre do vojske, od maškara do vitezova’ i ‘Lumblije i lojenice – korčulanske tradicionalne slastice s pečatom poganske nove godine’. Predavanje su održale i Danijela Erak: Šest sinova Ivelje Ohmučevića i Katarina Komaić: Mljet ili Malta?

Nositelj projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija je Dubrovačko-neretvanska županija, a administrativno ga vodi Regionalna agencija DUNEA s 10 partnera. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, od čega je bespovratna sredstva u iznosu od 27.748.345,48 kuna sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt se provodi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt je započeo u siječnju 2017. godine i trajat će do siječnja 2020.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist