Županija

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA Evo tko je sve izabran u Gospodarsko vijeće!

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA Evo tko je sve izabran u Gospodarsko vijeće!

Danas je u Županijskoj komori Dubrovnik održana Konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća.

Na njoj su temeljem odluke Povjerenstva za izbor članova Gospodarskog vijeća, za članove Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik u razdoblju 2016. – 2020. godine izabrani predstavnici trgovačkih društava:

Atlantska plovidba d.d.
Zračna luka Dubrovnik d.d.
Luka Ploče d.d.
Pemo d.o.o.
Poljopromet d.o.o.
Auto – Dubrovnik d.d.
Jadranski luksuzni hoteli d.d.
Ivka d.o.o.
Hoteli Dubrovačka rivijera d.o.o.
Nautika d.o.o.
Elite travel d.o.o.
Alfaplan d.o.o.
Radež d.d.
Blato 1902 d.d.
Laus cc d.o.o.
Raiffeisenbanka d.d. – Podružnica Dubrovnik

Prema kriterijima značaja trgovačkog društva u gospodarstvu županije (ukupan prihod, broj radnika), te granske i teritorijalne zastupljenosti pojedinih dijelova županijskog gospodarstva, Gospodarsko vijeće Županijske komore Dubrovnik izabralo je za članove Skupštine Hrvatske gospodarske komore za razdoblje 2016. – 2020. godine predstavnike sljedećih trgovačkih društava:

1. Zračna luka Dubrovnik d.d.
2. Jadranski luksuzni hoteli d.d.
3. Radež d.d.

Na sjednici je nazočila Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze, koja je prisutne izvijestila da će Vlada ovih dana donijeti Odluku o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2016. Naglasila je da se višemjesečni trud HGK isplatio te će se temeljem prijedloga HGK povećati godišnja kvota dozvola za zapošljavanje stranaca u zanimanjima koja su deficitarna, npr. u graditeljstvu i brodogradnji.

Nakon sjednice Gospodarskog vijeća potpredsjednica Čagalj posjetila je gradilište Zračne luke Dubrovnik. Izvođači radova hrvatske tvrtke Kamgrad d.o.o. i KFK tehnika d.o.o. su zadovoljni tijekom radova te ističu suradnju s lokalnim tvrtkama gdje god je to bilo moguće. Do završetka radova otvoren je natječaj za potrebnu radnu snagu.
Također je posjećen i obiteljski hotel u Čilipima, Hotel Konavle čija je izgradnja znatno doprinijela cjelogodišnjoj turističkoj ponudi Konavala.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist