SportUrednički izbor

ODRŽAN ŽDRIJEB, POČINJE DIVLJA LIGA Kome ‘ples kuglica’ nije baš dobro sjeo?

ODRŽAN ŽDRIJEB, POČINJE DIVLJA LIGA Kome 'ples kuglica' nije baš dobro sjeo?

Pod budnim okom dum Marina održan je ždrijeb 36. Divlje lige. Kvalifikacije počinju u utorak, 22. srpnja, a kuglice su ovog petka izvlačili župan Nikola Dobroslavić, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, vaterpolist Paulo Obradović i ispred Igara Maro Milković.
Prvu kuglicu izvukao je župan i to s imenom ekipe Fun H20, a potom su izvučeni Daksa, Batahovina, Lozica. Kobešćak je potom izvukao svoju ekipu, Pasjaču Popovići, a Sovrnja Doli, za koju igra Marko Potrebica, upala je posljednja u kvalifikacijsku skupinu ‘A’. To Potrebici i nije baš dobro sjelo pa je negodovao.
-Osjetili smo da predsjednik Gradskog vijeća neće moći izdržati više do dvije utakmice pa smo se potrudili da se ne umori ovo ljeto. Ima važnijeg posla – odgovorio mu je organizator Divlje lige Tonči Vlašić.
Inače, Potrebica na ovom prvenstvu sudjeluje od 1997. godine. Kako su prošli na ždrijebu prokomentirao je riječima:
-Čini mi se da nas, otkad sudjelujem u ždrijebu, vazda surgam u neku grupu đe nećemo pasati. S obzirom da je Malta jučer dobila Hajduka onda ćemo i mi dobiti Pasjaču. Vidit ćemo, sport je sport – rekao je Potrebica. I na to je uslijedio odgovor Tončija Vlašića: ‘Vjeko kaže da su čuda rijetka i da je dovoljno jedno’.
-Lijepa je ovo tradicija i sjajna prilika za druženje. Bude mi žao ako rano ispadnemo, ali koliko treniramo dobro da se ne utopimo – rekao je kroz smijeh Potrebica.
Dubrovačko-neretvanska županija već godinama potpomaže prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu, ali i revijalno sudjeluje pred samu završnicu u Portu.
-Sudjelujemo, pratimo, pomažemo. Ponosan sam da smo prije nekoliko godina i presudno pomogli da se Divlja liga održi. Bio je naime nesporazum između tadašnje vlasti i organizatora te smo ‘uskočili’ i drago mi je da smo to i mogli jer je Divlja liga kultno i jedinstveno natjecanje. Treba imati puno amaterskih ekipa i dobru organizaciju. Sjajno je da Dubrovnik i naša županija imaju jedno ovakvo natjecanje – rekao je župan Dobroslavić.
Proslavljeni dubrovački vaterpolist Paulo Obradović pohvalio je ovo natjecanje.
-Skupiti 20 ekipa na jednom sportskom natjecanju je pohvalno. Nadam se da su svi zadovoljni s izvlačenjem i da će Divlja liga biti zanimljiva kao i svake godine dosad – ističe Obradović.
Inače, devet ekipa će iz kvalifikacija proći u glavni turnir koji počinje 6. kolovoza, tri iz svake kvalifikacijske skupine.
-Ona četiri ‘sigurna’ sastava koja su trebala proći završila su u A skupini. Jedan će nažalost ovo ljeto ostati bez glavnog turnira – objasnio je Vlašić što nam je to danas ‘smiksao’ ždrijeb kraj dum Marina.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist