Sport

ODRŽAN ŽDRIJEB Desetoro judoka doznalo svoje protivnike

ODRŽAN ŽDRIJEB Desetoro judoka doznalo svoje protivnike

Među 143 judaša i 92 judašice iz 25 država sa četiri kontinenta na petom izdanju Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku je i dvanaest judoka iz Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon ždrijeba koji je održan u hotelu Kompas njih desetoro je doznalo suparnika, dok su dvije judašice, Iva Oberan (Župa dubrovačka) i Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966.), slobodne u 1. kolu.

U kategoriji do 57 kilograma u kojoj je 16 judašica suparnica Bruni Bilić (Dubrovnik 1966.) bit će Ines Amey iz Švicarske, dok Andreu Šuljak (Dubrovnik) u kategoriji do 70 kilograma (14 judašica) čeka Nizozemka Donja Vos. Iva Oberan nastupa u kategoriji do 63 kilogranma (22 judašice) te čeka pobjednicu borbe između Romee Den Hartog iz Nizozemske i Maxine Heyns iz Belgije, a Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma (13 judašica) borit će se protiv bolje iz borbe u kojoj se sastaju Fione Gratton iz Francuske i Vere van Stratum iz Nizozemske.

U kategororiji do 66 kilograma (17 judaša) Leon Đapić (Ura Nage) na startu se bori s Jorneom Cambierom iz Belgije. Leonu Konjevodu (Ura Nage) u kategoriji do 73 kilograma (30 natjecatelja) suparnik je David Pušić iz Bosne i Hercegovine, a Draganu Oberanu (Župa dubrovačka) Ukrajinac Artem Pliiev.

U kategoriji do 81 kilogram u kojoj je 37 judaša Denis Bečić (Konavle Cavtat) bori se s Dimitrijem Nedeljkovićem iz Srbije, Josipu Buliću je suparnik Mihailo Ćirić iz Srbije, a Marku Vareškiću (Dubrovnik 1966.) Max Laborde iz Francuske.

U kategoriji do 90 kilograma (22 judaša) Ardian Sufaj (Dubrovnik 1966.) se u 1. kolu bori s Ukrajincom Vladyslavom Grynchukovim, a Luki Violiću (Dubrovnik 1966.) u kategoriji preko 100 kilograma (14 judaša) suparnik je Jovan Peković iz Crne Gore.

U subotu, 13. travnja, na tatami će izaći judašice u kategorijama do 48, do 52, do 57 i do 63 kilograma, te judaši do 60, do 66 i do 73 kilograma, a u nedjelju, 14. travnja, u Gospinom polju će se boriti judašice u kategorijama do 70, do 78 i preko 78 kilograma te judaši do 81, do 90, do 100 i preko 100 kilograma. Došlo je do promjene satnice. Program oba dana ne počinje u 10 već u 11 sati, a nakon završetka eliminacijski borbi kreće finalni blok. U subotu, 13. travnja, točno u podne održat će se svečano otvaranje Europskog seniorskog kupa.

– Dobro došli. Želimo vam lijepe trenutke na ovogodišnjem Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku – poželio je Dean Bogić, dopredsjednik Hrvatskog judo saveza u ime Saveza i domaćina, Judo kluba Dubrovnik 1966.

Okupljene na ždrijebu pozdravio je i Hrvoje Lindi, sportski direktor Europske judo unije i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza te glavna sutkinja Cathy Mouette iz Francuske.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist