Aktualno

Održan prvi Startup Weekend Dubrovnik!

Održan prvi Startup Weekend Dubrovnik!

U suradnji s globalnim brandom Startup Weekend, od 11-13.listopada 2013.godine na Sveučilišnom Kampusu Dubrovnik održan je prvi Startup Weekend Dubrovnik (dubrovnik.startupweekend.org) i to u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e.

Događaj je započeo u petak na Sveučilišnom Kampusu Dubrovnik okupljanjem sudionika te upoznavanjem i razmjenom iskustava I ideja, bitnim za stvaranje poslovnih veza u kasnijoj fazi projekta. Nakon toga sve prisutne pozdravila je pomoćnica ministra poduzetništva I obrta Zdenka Lončar, te Nataša Mirić, voditeljica projekta I stručna suradnica u DURA-i . Događaju je prisustvovao I predstavnik globalnog brenda Startup Weekend Simon Kaiser iz Švicarske, koji je sudjelovao kao facilitator i bmentor kako organizatorima i sudionicima, tako I sucima.

Sam događaj okupio je preko 30 sudionika različitih profila i obrazovanja, što i jedan od ciljeva ovakvih događaja u svijetu – okupiti ljude s komplementarnim vještinama i stvoriti ozračje suradnje koje je izrazito važno u početnoj fazi razvoja svakog poduzetničkog pothvata. Uz sudionike tu su bili i mentori za IT, marketing, branding i financije, socijalno poduzetništvo te ekonomiju.

Od 30 sudionika njih 12 prezentiralo je svoje ideje za posao u 60 dopuštenih sekundi, a nakon glasovanja, odabrano je 6 najboljih poslovnih ideja na kojima se radilo tijekom vikenda Slijedila je 48-satna groznica u kojoj su  timovi razvijali svoj poslovni plan koji su u nedjelju morali prezentirati pred sudačkim timom, sastavljenim od zamjenika gradonačelnika Grada Dubrovnika Željkom Ragužem, pomoćnicom ministra poduzetništva i obrta  Zdenkom Lončar, direktoricom DURA-e gđom Andreom Novaković, profesoricom poduzetništva sa ZŠEM-a Tinom Lee Odinsky Zec, voditeljicom područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju Mirom Krnetom, te Alanom Đurićem, uspješnim poduzetnikom iz Dubrovnika.

Nakon prezentacija proglašeni su najbolji timovi: trećeplasirani tim bio je ‘’Zadruga SOS’’ čija se poduzetnička ideja temeljila na ekološkoj proizvodnji pomoću sustava solarne energije, drugoplasirani tim se predstavio pod nazivom ‘’BrandFriend’’ sa projektom web stranice koja pod tim istim nazivom okuplja štovatelje pojedinih brendova te potiče njihovu popularnost, a pobjednik prvog Startup Weekeda Dubrovnik je tim ‘’Bazzar.hr’’!

Bazzar.hr je projekt tvrtke Prati me d.o.o. napravljen s ciljem da svojim korisnicima pruži novo iskustvo online prodaje i kupovine. To je nova društvena mreža ponude i potražnje, na kojoj možete napraviti svoj profil i povezati se sa potencijalnim prodavačima i kupcima na jedinstven i inovativan način.

Bit Startup Weekenda je stjecanje praktičnog iskustva,a Startup Weekend omogućuje spajanje postojećih startup resursa i svih onih koji sebe vide u svijetu startupa. Smisao Startup Weekenda je stjecanje potrebne edukacije kroz praksu i njena primjena u stvaranju proizvoda ili usluga,  I upravo kroz to praktično iskustvo sudionici su prepoznali čimbenike koji dovode do uspjeha na tržištu.

Krajnji cilj Razvojne agencije Grada Dubrovnika kao  organizatora ovog jedinstvenog događanja je poticanje razvoja kvalitetnih poduzetničkih projekata i doprinos razvoju poduzetničke klime u Dubrovniku i Hrvatskoj. Kao podršku procesu i ideji samozapošljavanja, DURA i Grad Dubrovnik planiraju organizirati isto događanje na  proljeće 2014.godine.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist