Natrag
21.2.2019 09:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Održan obavjesni tečaj Marte Meo

28.4.2013 @ 10:13 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Akademija za razvojnu rehabilitaciju Klinike za dječje bolesti Zagreb iz Klajićeve bolnice, u suradnji sa udrugom Poseban prijatelj iz Dubrovnika, organizirala je 26. i 27 travnja u hotelu Park obavijesni tečaj Marte Meo.

Marte Meo metoda je prirodne potpore razvoju, a obavijesni tečaj je pred gotovo stotinu zainteresiranih sudionika vodila prof. i supervizorica Silvija Philips Reichherzer.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju nastoji domaćoj stručnoj javnosti prikazati i omogućiti najnovije učinkovite načine rada s djecom s teškoćama u razvoju. Marte Meo program potpore komunikaciji prihvaćen je danas diljem svijeta u radu s djecom i osobama koje imaju otežanu komunikaciju.

Nakon video zapisa komunikacjskih interakcija provodi se  analiza komunikacijskih obrazaca i sažimanjem prisutnih pozitivnih momenata vodi se program modifikacije otežane komunikacije.

Promjena neprimjerenih obrazaca ostvaruje se vlastitim snagama osoba u interakciji, pri čemu Marte Meo praktičar navodi i naglašava samo pozitivne momente u komunikaciji.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana