Zanimljivosti

Održan obavjesni tečaj Marte Meo

Akademija za razvojnu rehabilitaciju Klinike za dječje bolesti Zagreb iz Klajićeve bolnice, u suradnji sa udrugom Poseban prijatelj iz Dubrovnika, organizirala je 26. i 27 travnja u hotelu Park obavijesni tečaj Marte Meo.

Marte Meo metoda je prirodne potpore razvoju, a obavijesni tečaj je pred gotovo stotinu zainteresiranih sudionika vodila prof. i supervizorica Silvija Philips Reichherzer.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju nastoji domaćoj stručnoj javnosti prikazati i omogućiti najnovije učinkovite načine rada s djecom s teškoćama u razvoju. Marte Meo program potpore komunikaciji prihvaćen je danas diljem svijeta u radu s djecom i osobama koje imaju otežanu komunikaciju.

Nakon video zapisa komunikacjskih interakcija provodi se  analiza komunikacijskih obrazaca i sažimanjem prisutnih pozitivnih momenata vodi se program modifikacije otežane komunikacije.

Promjena neprimjerenih obrazaca ostvaruje se vlastitim snagama osoba u interakciji, pri čemu Marte Meo praktičar navodi i naglašava samo pozitivne momente u komunikaciji.

Pročitajte još

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut

KOMADIĆ RAJA ZA KOLEKCIONARE Na lapadskom buvljaku ‘okitite se’ medaljama i ordenima

Leona Rašica

DIVNA GESTA GIMNAZIJALACA Pomogli mališanima u Boliviji, evo kako su im uzvratili

Dulist