Natrag
22.2.2019 07:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Odrekao se poklona za “Maslinu”

27.4.2012 @ 17:50 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Da nisu svi političari isti, pokazuje i primjer Michaela Korwisia, gradonačelnika Bad Homburga, grada prijatelja našeg Dubrovnika.

Kako prenosi lokalni Taunus Zeitung, gradonačelnik tog turističko-lječilišnog grada, koji je redoviti domaćin i Večernjakove domovnice, unaprijed se javno odrekao darova za svoj 60 rođendan.

Umjesto kupovine rođendanskog poklona, svoje suradnike i prijatelje zamolio je da novac, koji misle potrošiti za kupovinu poklona, uplate na račun dječjeg Doma Maslina u Dubrovniku za dovršetak solarnog sustava grijanja.

Kako piše Taunus Zeitung, Korwisi je tijekom svog posjeta Dubrovniku obišao i taj dom za nezbrinutu djecu  te odlučio pomoći. Koliko ga se dojmio taj posjet, najbolje svjedoči njegov primjer koji je nažalost rijedak kod hrvatskih političara.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana