Aktualno

‘ODRADILI SMO VELIK POSAO’ Prva faza sanacije kanalizacije na Stradunu gotova i prije roka!

'ODRADILI SMO VELIK POSAO' Prva faza sanacije kanalizacije na Stradunu gotova i prije roka!

Prva faza sanacije kanala mješovite odvodnje na Stradunu bit će gotova nekoliko dana ranije od predviđenog! Potvrdio nam je to član uprave Vodovoda Vicko Begović naglasivši kako će radovi, prema procjenama, umjesto 1. prosinca biti završeni početkom idućeg tjedna.

-Sve ide svojim tijekom. Na nekoliko dana smo radove morali prekinuti zbog obilne kiše, ali nastojimo Stradun što prije dovršiti i ukloniti gradilišne otvore jer tamo treba stavljati binu i ukrase za Dubrovački zimski festival. Odradili smo veliki posao jer smo očistili kanal od 30 metara, sanirali ga te spriječili poplavljivanje. To se najbolje vidjelo onaj dan kada je palo gotovo 270 litara kiše unutar tri sata. U takvoj situaciji nije došlo do poplavljivanja Straduna, što bi se sigurno dogodilo da nismo krenuli s ovim radovima – rekao je Begović.

S druge strane, dodao je, Vodovod je stekao saznanja kako kanal mješovite odvodnje na Stradunu sanirati u cijelosti u skladu s konzervatorskim uvjetima.

-Sada možemo prikupiti dokumentaciju na temelju koje ćemo raspisati natječaj sanacije kanala na Stradunu te će se to raditi idućih godina. Činjenica je da je na Stradunu vrijeme rada ograničeno, što zbog sezone, kiša, ali i nadolazećih događanja. Trebali smo započeti s radovima u listopadu, ali nije bilo izvedivo. Doveli smo potom cisternu, ali ona opet smeta i ugostiteljima, turistima i građanima. Nije lako naći period u kojem se može raditi, ali svi ćemo se morati žrtvovati da se ta cijela priča konačno riješi – zaključio je Vicko Begović.

Podsjetimo, radovi na prvoj fazi krenuli su 8. studenoga. Nakon otvaranja sondi (mjesta gdje su stavljene zaštite građevinskih jama) na kanalu i prebacivanja cisterne kojom će se ispumpati zaostala voda, započelo se s čišćenjem dijela glavnog kanala koji se u međuvremenu, odnosno od svibnja, popunio raznoraznim materijalima.

Početak druge faze čišćenja i sanacije 270 metara ostatka kanalizacijske mreže povijesne jezgre počet će u siječnju 2019. godine, što nam je najavio predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić u jednom od proteklih brojeva DuLista. Nakon završene prve faze slijedi potrebno dokumentiranje odrađenog posla. Više o drugoj fazi radova možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist