Natrag
23.3.2019 19:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Odmah je pokrenut interni postupak”

26.10.2011 @ 11:00 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan dao je medijima izjavu o „neočekivanom neželjenom događaju“. 

– Dana 29. rujna 2011. godine u Općoj bolnici Dubrovnik zabilježen je „neočekivani neželjeni događaj“. Odmah po tome (30. rujna 2011.) pokrenut je interni postupak u smislu obavješćivanja Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, sastanka Povjerenstva za stručni nadzor sa svim sudionicima i analizom neželjenog događaja. O svemu navedenom obaviještena je bolesnica kao i njena najbliža rodbina. Svi relevantni podaci i kronologija događanja dostavljeni su svim mjerodavnim i nadležnim institucijama – izjavio je Brano Bazdan.

Sve vezano za zamjenu dokumentacije dvaju pacijentica bolnice zbog čega je jedan od njih završila na operaciji bubrega umjesto druge.
Kako neslužbeno doznajemo obje su pacijentice imale simptome promjena na bubrezima, a niti jedna nije imala problema s kralježnicom. Kod jedne je doznajemo prepoznat karcinom na bubregu, a kod druge na sreću ne.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana