Natrag
22.4.2019 16:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Odluka – ZA ili PROTIV EU

21.1.2012 @ 20:18 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

„Jeste li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?“ – pitanje je na koje u nedjelju, 22. siječnja 2012. godine ima pravo odgovoriti 4 504 686 hrvatskih birača.

U tijeku su, naime, posljednje pripreme za sutrašnji referendum na kojem će se hrvatski građani moći izjasniti jesu li ZA ili PROTIV članstva Hrvatske u EU, a svoj stav moći će iskazati na jednom od čak 6 644 glasačkih mjesta u Hrvatskoj. Glasovat će se i u inozemstvu i to u 52 zemlje na 106 glasačkih mjesta. Prvo glasačko mjesto već je otvoreno, i tu u 19 sati na Novom Zelandu, dok će glasovanje završiti zatvaranjem glasačkom mjesta u Los Angelesu (SAD) 23. siječnja u 04 sata po hrvatskom vremenu.

Državno izborno povjerenstvo podsjeća sve biračice i birače da radi utvrđivanja identiteta na glasačko mjesto ponesu osobnu iskaznicu ili putovnicu te da korektnim ponašanjem pomognu svojim sugrađanima, članovima odbora za glasovanje da pravilno i točno obave svoju važnu dužnost.
DIP poziva biračice i birače na poštivanje tuđeg prava na tajnost glasovanja te da zahtijevaju da se isto pravo osigura i njima.

Na kraju DIP napominje i kako je izlazak na državni referendum i davanje glasa građansko pravo i dužnost svake biračice i birača. Zato DIP poziva građane na izlazak na državni referendum.

Komentari





O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana