Natrag
21.3.2019 14:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

ODLUKA U SIJEČNJU Paušal neće ‘skočiti’ na 1500 kuna! Bit će upola manji

10.12.2018 @ 12:29 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Gradonačelnik je onim privatnim iznajmljivačima, koji se bune protiv iznosa paušala od 1500 kuna poručio kako je to smiješan iznos jer se odnosi na godišnji porez. 

-Svima onima koji viču poručujem da je 1500 kuna godišnje smiješan iznos za jedan apartman čija se dnevna cijena kreće od najmanje 5o eura do 350, 400 eura. Oni cijeli godišnji porez plate u dva dana – rekao je gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na pitanje Mostovog vijećnika Mara Krsitića. Istaknuo je i kako je Grad napravio projekcije koje pokazuju kako je optimalan iznos paušala za prvu zonu 750 kuna.

Odluka bi se trebala donijeti u siječnju 2019. godine.

-Ne želimo nikoga oštetiti i uvijek smo spremni odluku korigirati jer se ona donosi na godišnjoj razini – rekao je gradonačelnik.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana