Politika

Odluka u Pentagonu!?

Odluka u Pentagonu!?

Jake snage SDP-a okupile su se danas u Pentagonu. Sastanak lokalnih čelnika sa glavnim stranačkim tajnikom Igorom Dragovanom započeo je oko 16:30 sati. Očekuje se burna i žestoka rasprava.

Podsjetimo kako je posljednjih dana sve frštalo od neslužbenih informacija o političkim borbama unutar dubrovački stranačkih podružnica. Navodno Vlahušić u HNS-ovoj središnjici lobira podršku za još jedan pokušaj osvajanja gradonačelničkog mandata, pri čemu bi htio srušiti i Antuna Pravedana s mjesta predsjednika Gradske organizacije HNS-a. U tome, kažu upućeni, nema podršku dubrovačke baze, a kamo li SDP-a čiji članovi smatraju da je jedna greška s Vlahušićem i previše. Stoga smatraju da SDP kao "jača" stranka treba imati svog kandidata na lokalnim izborima 2013. Međutim, unutar gradskog SDP-a sve je više frakcija i osobnih ambicija. Niko Šalja već je izrazio spremnost da bude kandidat za gradonačelnika, a upućeni vjeruju da je još SDP-ovaca uvjereno kako su upravo oni pravi izbor.

Sve to, očekuje se bit će tema sastanka s Dragovanom. Tema je puno, a osobito i odnosi u gradskoj koaliciji na vlasti s kojom mnogi nisu zadovoljni. Dosta im je političkih pritisaka nezavisnog vijećnika Pera Vićana i gradonačelnikove samovolje kojima, iako na papiru najznačajniji dio koalicije, samo služe kao stroj za dizanje ruku. Naravno, jedna od tema koja se očekuje je i razmještanje stranačkih kadrova po javnim poduzećima. Već se nagađalo o mnogim smjenama, a Dragovan bi trebao pomoći da se iznađu najbolja rješenja i pomire interesi stranke sa ambicijama pojedinaca.

U usijanoj atmosferi na jugu, logičan je ovaj dolazak emisara iz središnjice SDP-a, a što će se dogovoriti i koje strategije primijeniti u daljnjem političkom djelovanju u Dubrovniku, pokazat će skori dani. Pitanje je samo, hoće li se donijeti čvrsti politički stavovi ili "odlučno možda"!?

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist