Aktualno

Odluka o Centru iza Grada – u siječnju!

Rezultati natječaja za idejno urbanističko rješenje mega projekta uz gradske zidine – Centra iza Grada bit će poznati tek u siječnju 2012.

Tada će se organizirati i najavljena izložba radova pristiglih na natječaj. A pristigla su ukupno 52 rada, među kojima je ocjenjivački sud izabrao 12 radova za drugi krug postupka. Kako izvještavaju iz gradske uprave, predsjednica Europana Hrvatska Borka Bobovec izvijestila je gradski Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša kako je uspješno provedena prva faza odabira te je ocjenjivački sud izabrao 12 radova od ukupno 52 pristigla koji idu u drugi krug postupka.

Ocjenjivački sud će drugu sjednicu održati 19. studenoga u Zagrebu te će na njoj odabrati najbolje radove. Između dvije sjednice Ocjenjivačkog suda, sukladno propozicijama Europana, održat će se Forum gradova i žirija u Oslu gdje će se predstaviti i prodiskutirati radovi koji su odabrani za drugi krug žiriranja.

To je mjesto na kome se predstavnici lokacija upoznaju s radovima koji su ušli u drugi krug žiriranja te mogu dati svoje mišljenje i izraziti očekivanja vezano uz konačni odabir, uz komentare predstavnika Ocjenjivačkog suda. Forum Gradova i žirija održava se od 4. do 6. studenog 2011. godine, a na njemu će sudjelovati i predstavnici Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

mIZBORI Rezultate glasovanja možete pratiti i putem mobilne aplikacije

Dulist

NOVI PROJEKT GULLIVER TRAVELA ‘SeaGULL 30’ – jedinstveni izletnički katamaran

Maria Prkut

Oglašavate se na Bookingu, a niste upisani na eVisitor? Inspektori kreću s provjerama

Dulist