Politika

ODLUČILI VIJEĆNICI Generalu Bobetku Ulica Stjepana Cvijića

General Janko Bobetko dobit će ulicu u Gružu. Riječ je naime o Ulici Stjepana Cvijića, koja će se odlukom Gradskog vijeća preimenovati u ulicu ovog generala.

Ove se godine, rekao je predsjednik Odbora za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika Rikard Rossetti obilježava 100. godišnjica rođenja generala Bobetka.

Kako je rekao Mrko Potrebica, odluka je donesena jednoglasno, a sve je krenulo od inicijative vijećnika Marija Bekića.

-Drago mi je da je odluku predložio HDZ i da se ovim stvara zdravi kontinuitet, a to je da povijest hrvatskog naroda moramo gledati u kontinuitetu. Janko Bobetko je naime bio član prvog antifašističkog pokreta u Europi, Sisačkog odreda, te nas je u antifašističkoj borbi i zadužio – rekao je vijećnik Nikša Selmani dodavši kako se nada da se Stjepan Cvijić neće zaboraviti.

Grad Dubrovnik snosit će građanima troškove promjene dokumenata.

-Nije ovaj odbor dao ulicu generalu Bobetku po tome što je bio u Sisačkom odredu nego isključivo zbog njegovog doprinosa u Domovinskom ratu – rekao je Selmaniju Krešimir Marković (Hrast).

Selmani je Markoviću replicirao da se nečiji život mora uzeti u cjelini.

-Nečiji se život ne može dijeliti na pola, a taj se kontinuitet u njegovoj osobi vidi – rekao je Selmani Markoviću.

Tatjana Šimac Bonačić rekla je da vijećnici počnu razmišljati o zaslužnim ženama u povijesti koje bi trebale dobiti ulicu u Dubrovniku.

-Ponosni smo na njegovu ulogu u Drugom svjetskom ratu – rekao je Marko Potrebica dodavši kako Stjepan Cvijić nije zaslužio ulicu kakvu je imao.

-Nemojmo ovako jedan veliki čin voditi u krivom smjeru – apelirao je na vijećnike gadonačelnik.

Prijedlog je usvojen jednoglasno.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ: Uprava PK Jug mora podnijeti ostavku! Bagerom su se iz kluba izvlačili novci

Andrea Falkoni Račić

PROČELNIK O OŠ MARINA GETALDIĆA ‘Neprihvatljivo je da djeca 15 dana nisu imala grijanje’

Andrea Falkoni Račić

U Libertasove autobuse stiže novi sustav naplate karata

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija