Politika

ODLUČILI VIJEĆNICI Generalu Bobetku Ulica Stjepana Cvijića

General Janko Bobetko dobit će ulicu u Gružu. Riječ je naime o Ulici Stjepana Cvijića, koja će se odlukom Gradskog vijeća preimenovati u ulicu ovog generala.

Ove se godine, rekao je predsjednik Odbora za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika Rikard Rossetti obilježava 100. godišnjica rođenja generala Bobetka.

Kako je rekao Mrko Potrebica, odluka je donesena jednoglasno, a sve je krenulo od inicijative vijećnika Marija Bekića.

-Drago mi je da je odluku predložio HDZ i da se ovim stvara zdravi kontinuitet, a to je da povijest hrvatskog naroda moramo gledati u kontinuitetu. Janko Bobetko je naime bio član prvog antifašističkog pokreta u Europi, Sisačkog odreda, te nas je u antifašističkoj borbi i zadužio – rekao je vijećnik Nikša Selmani dodavši kako se nada da se Stjepan Cvijić neće zaboraviti.

Grad Dubrovnik snosit će građanima troškove promjene dokumenata.

-Nije ovaj odbor dao ulicu generalu Bobetku po tome što je bio u Sisačkom odredu nego isključivo zbog njegovog doprinosa u Domovinskom ratu – rekao je Selmaniju Krešimir Marković (Hrast).

Selmani je Markoviću replicirao da se nečiji život mora uzeti u cjelini.

-Nečiji se život ne može dijeliti na pola, a taj se kontinuitet u njegovoj osobi vidi – rekao je Selmani Markoviću.

Tatjana Šimac Bonačić rekla je da vijećnici počnu razmišljati o zaslužnim ženama u povijesti koje bi trebale dobiti ulicu u Dubrovniku.

-Ponosni smo na njegovu ulogu u Drugom svjetskom ratu – rekao je Marko Potrebica dodavši kako Stjepan Cvijić nije zaslužio ulicu kakvu je imao.

-Nemojmo ovako jedan veliki čin voditi u krivom smjeru – apelirao je na vijećnike gadonačelnik.

Prijedlog je usvojen jednoglasno.

 

Pročitajte još

ŽUPAN MUJANU ‘Centar za gospodarenje otpadom nije bomba, već rješenje’

Dulist

‘Zaiskrilo’ između Kosović i Ćurčije oko dopisa kojeg ni župan nije vidio

Dulist

VILMA KOSOVIĆ OPORBI ‘Neću podnijeti ostavku, postupila sam po zakonu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija