Županija

Odlična vijest iz Općine Konavle, evo kome će se sufinancirati školski udžbenici

Odlična vijest iz Općine Konavle, evo kome će se sufinancirati školski udžbenici

Općina Konavle donijela je Odluku o sufinanciranju kupnje udžbenika učenicima osnovnih škola Cavtat i Gruda, kojom određuje pravo na novčanu pomoć roditeljima slabijeg imovnog stanja i roditeljima s četvero i više djece, način i visinu isplate sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika za školsku godinu 2018/19.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju roditelji učenika ako kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

– da je roditelju učenika u 2018. godini odobren dječji doplatak od strane nadležnih državnih tijela i to za djecu kojoj se udžbenici sufinanciraju ovom Odlukom;
– da jedan od roditelja ima prebivalište na području Općine Konavle;

Učenici kojima će temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Zakona o socijalnoj skrbi nabavu udžbenika financirati nadležno ministarstvo, ne mogu biti korisnici financijskih sredstava po ovoj Odluci.

Zahtjev za novčanu pomoć na propisanom obrascu sa dokazima o ostvarivanju prava na novčanu pomoć dostavlja se Upravnom odjelu za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti, Trumbićev put 25, 20210 Cavtat, poštom ili osobno u pisarnicu.

Obrazac zahtjeva roditelji mogu preuzeti u Općinskim uredima u Cavtatu i Grudi, te na web stranici Općine Konavle.

Zahtjevi će se zaprimati od 03. rujna 2018. g. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva radi ostvarivanje prava na novčanu pomoć u kupnji udžbenika je 15. listopada 2018. godine.

Određuje se visina sredstava novčane pomoći radi sufinanciranja kupnje udžbenika po učeniku i to:

– za učenike od 2. do 4. razreda………………………. 300,00 kuna
– za učenike od 5. do 8. razreda………………………. 500,00 kuna

Pravo na besplatne udžbenike za osnovnu školu ostvaruju roditelji s prebivalištem u Općini Konavle koji imaju četvero i više malodobne i uzdržavane djece ( do 26. godine starosti ) u obitelji koja se redovito školuju.

Roditelji s četvero i više djece koji ostvare pravo iz ovog članka ne mogu biti korisnici sufinanciranja iz članka 5. ove Odluke. Upravni odjel za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti dostaviti će rješenja i cjelokupni popis roditelja za učenike koji ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova kupnje udžbenika Upravnom odjelu za proračun i financije na provedbu. Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u „Službenom glasniku Općine Konavle“.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist