Županija

ODLIČNA SEZONA Županija juriša prema rekordu

Dubrovačko-neretvanska županija je od početka godine do 21. kolovoza ostvarila milijun dolazaka i 4,7 milijuna noćenja.

– Sezona je u našoj destinaciji veoma dobra, rezultati su izvrsni. Za sedam mjeseci imali smo povećanje broja dolazaka za 8 posto i broja noćenja za 4 posto, a za 20 dana kolovoza zabilježeno je 7 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. To nam jamči da će ova sezona biti odlična jer su i najave za rujan dobre – rekao je župan Nikola Dobroslavić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Sve informacije s tržišta i najave govore da ćemo u nastavku turističke godine zadržati trend porasta turističkog prometa i ostvariti još jednom rekordni broj dolazaka i noženja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, istaknuto je na susretu s novinarima.

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća TZ DNŽ raspravljalo se i o novom načinu prezentiranja Turističke zajednice, te destinacije Dubrovnik Rivijera putem nove web stranice. Kreće se, naime, u potpuni redizajn weba, koji će koštati 30 tisuća kuna.

– Smatramo da će to biti jedan novi iskorak u prikazivanju potencijala ove županije na jedan moderan način – istaknuo je Dobroslavić, dok je direktor TZ-a Vladimir Bakić izrazio nadu da će se u iduću godinu ući s novim dizajnom weba.
Turističko vijeće, rekao je Dobroslavić, dotaknulo se i aktualne teme trase autoceste prema Dubrovniku. Župan je ponovio stav kako se mora poštivati županijski Prostorni plan te strateški dokumenti RH, koji svi redom govore o nužnosti prolaska autoceste od Ploča do Osojnika hrvatskim teritorijem.

– Ustvrdili smo da je postojeće rješenje iz prostorno-planske dokumentacije apsolutno bitno za turizam naše županije. Turističko vijeće stoga inzistira na tome da autocesta autocesta mora ići bliže obali. Neprihvatljivo je da autocesta od Ploča ide prema Počitelju i Trebinju – zaključio je župan, dodavši kako će se dana uputiti pismo predsjedniku Vlade RH, a na znanje i predsjedniku RH i ministru prometa.

– Upozorit ćemo da ukoliko se to bude tako nasilno radilo da ćemo o tome upoznati i sve druge sudionike ovog dogovora u Cavtatu. Smatramo da strategija, strateško promišljanje i prostorni planovi ne smiju biti samo zabava za građane, a da se odluke donose mimo toga na nekim užim skupovima. Na to ćemo upozoriti ako treba i gospođu Merkel koja saziva sastanak u Berlinu – zaključio je Nikola Dobroslavić.

Odgovarajući na pitanje novinara o padu broja dolazaka gostiju s njemačkog tržišta, Vladimir Bakić je istaknuo:
– Činjenica je da ove godine imamo manji promet iz Njemačke i to će trebati generalno na razini Hrvatske posebno prokomentirati. Puno više su o njemačkom tržištu ovisni Istra, Kvarner i dijelovi Dalmacije nego što smo mi na jugu, ali naravno i nama je njemačko tržište prevažno. Sasvim sigurno će se o tome razgovarati na nekom od značajnijih skupova u organizaciji HTZ-a i ministarstva turizma kako bismo na vrijeme mogli što vidjeti što treba poduzimati za iduću godinu – zaključio je Bakić.

Pročitajte još

LASIĆ ČESTITAO VATERPOLISTIMA Svaki uspjeh konavoske djece potvrda je našeg rada

Dulist

KUD ‘ŠOKADIJA’ Slavonski ples i pjesme odjekivat će Konavlima

Dulist

USUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI Općina subvencionira prijevoz župskim učenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija