Županija

ODLIČNA SEZONA Županija juriša prema rekordu

ODLIČNA SEZONA Županija juriša prema rekordu

Dubrovačko-neretvanska županija je od početka godine do 21. kolovoza ostvarila milijun dolazaka i 4,7 milijuna noćenja.

– Sezona je u našoj destinaciji veoma dobra, rezultati su izvrsni. Za sedam mjeseci imali smo povećanje broja dolazaka za 8 posto i broja noćenja za 4 posto, a za 20 dana kolovoza zabilježeno je 7 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. To nam jamči da će ova sezona biti odlična jer su i najave za rujan dobre – rekao je župan Nikola Dobroslavić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Sve informacije s tržišta i najave govore da ćemo u nastavku turističke godine zadržati trend porasta turističkog prometa i ostvariti još jednom rekordni broj dolazaka i noženja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, istaknuto je na susretu s novinarima.

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća TZ DNŽ raspravljalo se i o novom načinu prezentiranja Turističke zajednice, te destinacije Dubrovnik Rivijera putem nove web stranice. Kreće se, naime, u potpuni redizajn weba, koji će koštati 30 tisuća kuna.

– Smatramo da će to biti jedan novi iskorak u prikazivanju potencijala ove županije na jedan moderan način – istaknuo je Dobroslavić, dok je direktor TZ-a Vladimir Bakić izrazio nadu da će se u iduću godinu ući s novim dizajnom weba.
Turističko vijeće, rekao je Dobroslavić, dotaknulo se i aktualne teme trase autoceste prema Dubrovniku. Župan je ponovio stav kako se mora poštivati županijski Prostorni plan te strateški dokumenti RH, koji svi redom govore o nužnosti prolaska autoceste od Ploča do Osojnika hrvatskim teritorijem.

– Ustvrdili smo da je postojeće rješenje iz prostorno-planske dokumentacije apsolutno bitno za turizam naše županije. Turističko vijeće stoga inzistira na tome da autocesta autocesta mora ići bliže obali. Neprihvatljivo je da autocesta od Ploča ide prema Počitelju i Trebinju – zaključio je župan, dodavši kako će se dana uputiti pismo predsjedniku Vlade RH, a na znanje i predsjedniku RH i ministru prometa.

– Upozorit ćemo da ukoliko se to bude tako nasilno radilo da ćemo o tome upoznati i sve druge sudionike ovog dogovora u Cavtatu. Smatramo da strategija, strateško promišljanje i prostorni planovi ne smiju biti samo zabava za građane, a da se odluke donose mimo toga na nekim užim skupovima. Na to ćemo upozoriti ako treba i gospođu Merkel koja saziva sastanak u Berlinu – zaključio je Nikola Dobroslavić.

Odgovarajući na pitanje novinara o padu broja dolazaka gostiju s njemačkog tržišta, Vladimir Bakić je istaknuo:
– Činjenica je da ove godine imamo manji promet iz Njemačke i to će trebati generalno na razini Hrvatske posebno prokomentirati. Puno više su o njemačkom tržištu ovisni Istra, Kvarner i dijelovi Dalmacije nego što smo mi na jugu, ali naravno i nama je njemačko tržište prevažno. Sasvim sigurno će se o tome razgovarati na nekom od značajnijih skupova u organizaciji HTZ-a i ministarstva turizma kako bismo na vrijeme mogli što vidjeti što treba poduzimati za iduću godinu – zaključio je Bakić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist