Zanimljivosti

ODLIČNA IDEJA Probudite se rano i otputujte u Neretvu na promatranje ptica!

ODLIČNA IDEJA Probudite se rano i otputujte u Neretvu na promatranje ptica!

Kad ste se zadnji put probudili rano ujutro, otišli na Ušće Neretve i gledali kako se budi slana močvara Galičaka? Tko sve pravi društvo stalno prisutnim galebovima?! Jeste kad vidjeli žličarku? Zlatara pijukavca? Oštrigara? Ili ste vidjeli, a niste znali što je to?!

– Volite li prirodu, jutro, ptice, more, još uspavano društvo… 13.10. na Ušću Neretve obilježavamo Svjetski dan ptica selica. Pridružite nam se u 8h kraj promatračnice na promatranju ptica uz stručno vodstvo Ivana Budinskog iz Udruge Biom – zapisali su iz ove vrijedne udruge.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svima, neovisno o predznanju. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese. U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

O Biomu:

Udruga Biom je organizacija civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode. Član smo najveće svjetske mreže za zaštitu ptica i prirode, BirdLife International. Udruga Biom provodi projekt „Jadranski preletnički put 4“, koji je fokusiran na zaštitu strateški bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA. Više informacija na biom.hr.

Kontakt:

Iva Rajković Alendar, mag.biol.exp., stručni suradnik za zaštitu prirode u Biomu, mail: iva.rajkovic@biom.hr

Na fotografijama:

Oštrigar (Haematopus ostralegus) 

Žličarke (Platalea leucorodia)

Mala bijela čaplja (Egretta garzetta) 

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist