Sport

ODLAZI VELIKI TALENT Marko Kuraja iz Squarea seli u Katar!

ODLAZI VELIKI TALENT Marko Kuraja iz Squarea seli u Katar!

Mladi i talentirani igrač MNK Squarea Marko Kuraja napušta MNK Square i od 1. rujna nastupat će za katarsku momčad Umm Salal.

-Marko je ‘izvadio’ vizu i idućih osam mjeseci će igrati Katarsku ligu. Katarski klubovi po njihovim propozicijama natjecanja moraju imati u prvom sastavu jednog igrača mlađeg od 21 godine, a Mićo Martić je njihovom treneru Francuzu predložio upravo Marka kao talentiranog i perspektivnog malonogometaša -rekao nam je Markov otac Ante, koji je ostavio dubok trag u Squareu (62 utakmice/21 pogodak).

Dodao je kako je Marko zadovoljan ponudom, a ima mogućnost kroz bonuse i premije dodatno poboljšati financijsku stranu priče.

-Dario Marinović i Sandro Salacan, koji imaju iskustvo igranja u Katarskoj ligi, su Marku preporučili da se okuša, jer je to dobar start za mladog igrača – rekao nam je Ante Kuraja.

Informaciju o odlasku mladog talenta potvrdio nam je i predsjednik MNK Squarea Željko Jelić.
-Kuraji je stigao poziv, ponuda je dobra i naravno da ćemo mu izdati sve potrebne papire za transfer. Po mom mišljenju, možda je mogao bolje napredovati sa Squareom i Mavrovićem, ali on je odlučio drukčije – rekao je Jelić.

Podsjetimo, 19-godišnji Marko Kuraja, kroz mlađe kategorije Squarea prošao je kao jedan od najtalentiranijih igrača s velikim potencijalom. Nakon debija za prvi sastav na kraju sezone 2014./2015. (gostovanje kod Alumnusa pa FC Nacionala) u prošloj sezoni se u potpunosti afirmirao u ekipi Marinka Mavrovića, odigrao 18 utakmica te zabio dva pogotka (prvi protiv Solina 6:0 u Gospinom polju).

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist