Aktualno

“Odiseju” optužni prijedlog inspekcije

"Odiseju" optužni prijedlog inspekcije

Državna vodopravna inspekcija će nakon sanacije terena podnijeti optužni prijedlog protiv hotela "Odisej" iz čije je kotlovnice prošlog vikenda iscurilo 6000 litara lož ulja čime je onečišćen okoliš u obuhvatu Nacionalnog parka Mljet.

Izvijestila je Uprava vodnog gospodarstva Ministarstva poljoprivrede RH, a donosi Slobodna Dalmacija.

– Državna vodopravna inspekcija o iznenadnom događaju obaviještena je prošlog ponedjeljka. Prilikom inspekcijskog nadzora utvrđen je počinitelj ATLAS hoteli, ODISEJ d.o.o. za ugostiteljstvo i putničku agenciju sa sjedištem u Pomeni. Kao posljedica iznenadnog događaja na kopnu došlo je do onečišćenja mora pa se daljnji postupak intervencije i sanacije mora i obale provodi u skladu s Planom intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora. Aktivnosti sprječavanja i ograničavanja onečišćenja provodi i koordinira Županijski operativni centar (ŽOC) čiji je zapovjednik lučki kapetan – naveli su za Slobodnu iz Ministarstva poljoprivrede.

No, iz Jadranskih luksuznih hotela, grupacije u čijem je vlasništvu i 'Odisej' odbacili su optužbe za eko-incident, a o svemu su se izjasnili priopćenjem tri dana nakon incidenta kojega je već ranije prenio duList.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist