Vaše vijesti

‘Odgovorne službe Grada i županije za zaštitu Omble, gdje ste?’

Betonizacija Omble

Ovih ljetnih dana, unatoč našim glasnim eko-apelima, nasipanje i betonizacija desne obale rijeke Omble se nastavlja!

Prošli vikend smo na pozive naših sugrađana na naš Zeleni telefon Eko-Fon 020/453-850 iz Mokošice bili u našoj već 18. eko-patroli i vidjeli da se u blizini dvorca Zbutega-Gozze-Lazarević ispod naselja Mokošica uveliko nasipa i betonira naša Ombla radi budućeg privezišta i možda još i parkirališta… Tako se radi već mjesecima, sve do starog mosta uz rijeku Omblu prema njezinom izvorištu, nasipa se nemilice kamenjima, šutom a zatim betonira i tako smanjuje rijeka i uništavaju njezine zaštićene riječne vrste!

Pored betonizacije i nasipanja rijeke Omble niču uz obalu rijeke i marine na suhom, što je također problem zagađenja naše zaštićene Omble i cijele Rijeke dubrovačke. I uz lijevu stranu rijeke se prave stihijski betonska privezišta od Čajkovića do Sustjepana samo u nešto.manjem broju… Pa se pitamo i mi i naši ekološki osviješteni sugrađani dokle će se biti ova devastacija i mogu li joj stati na kraj odgovorne stručne služnbe Grada i Dubrovačko neretvanske županije?

Stop nasipanju i betonizaciji naše rijeke Omble-rijeke života! ‘Uništavanje okoliša dovelo nas je do ruba ponora’ – Sveti Papa Ivan Pavao II.

Eko Omblići

 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist