Grad

ODGOVOR IZ GRADA DUBROVNIKA ‘Sanacija Ulice Vladka Mačeka jedan je od prioriteta’

ODGOVOR IZ GRADA DUBROVNIKA 'Sanacija Ulice Vladka Mačeka jedan je od prioriteta'

Nakon što smo ove subote na portalu DuLista objavili članak o lošem stanju ceste u Ulici Vladka Mačeka u Čokolinu te o negodovanju stanovnika obzirom da je njena sanacija trebala početi u travnju, stigao nam je odgovor iz Grada Dubrovnika.

Treba na samom početku naglasiti da je redakcija DuLista prije početka pisanja članka, koji je prvotno izašao u tjednom izdanju ove srijede, poslala upit Gradu Dubrovniku po pitanju početka sanacije ceste. No, odgovor nam je, kako smo i naveli, stigao tek ove subote.

Iz Grada Dubrovnika u odgovoru ističu kako su pri kraju izrade izrade projektne dokumentacije, a nakon čega će biti spremni započeti s investicijom uređenja pješačkog nogostupa, asfaltnog zastora te organizacijom parkirališta duž cijele ulice. Projektnim će rješenjem obuhvatiti i uređenje rasvjete kao i poboljšanja na sustavu odvodnje.

-Nakon što projektna dokumentacija bude završena osigurat će se potrebna proračunska sredstva, a Grad Dubrovnik je obnovu i sanaciju navedene ulice postavio kao jedan od prioriteta – navode iz Grada Dubrovnika.

Teška mehanizacija
Podsjetimo, dok se u javnosti pričalo o otvorenju nove Osnovne škole Montovjerna u Čokolinu, stanovnici ovog dijela Grada pitaju se: ‘A što je s cestom?!’. Prometnica koja prolazi kroz ovaj ‘kvart’ u jako je lošem stanju, još od davnih dana. No, dodatna je šteta nastala s obzirom da su njome, tijekom gradnje nove škole, prolazili kamioni s teškim teretom. Njena sanacija je, prema najavama iz Grada Dubrovnika, trebala započeti već u četvrtom mjesecu ove godine.

-Grad Dubrovnik radove sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka planira izvesti u 2020., za što su osigurana i sredstva u Proračunu za ovu godinu. Predmetni radovi trebali bi se izvesti početkom travnja 2020. – poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista u siječnju ove godine. Tada su radovi još uvijek bili u tijeku na Osnovnoj školi Montovjerna, točnije oni na uređenju okoliša i izgradnji parkinga te je korištena teška mehanizacija.

Odmah po završetku ovih radova započet će se s radovima sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka. Završetak radova na uređenju okoliša i parkinga osnovne škole očekuje se krajem ožujka 2020. – stalo je tada u odgovoru iz Grada Dubrovnika početkom godine. Naravno, u obzir treba uzeti kako se u međuvremenu odvio ‘lockdown’ zbog koronavirusa, no sad je rujan, i prema viđenom – ništa se nije poduzelo.

DuList je porazgovarao s pojedinim stanovnicima ovog dijela grada, a što su nam rekli, pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist