Politika

ODGOVOR HDZ-a: Odgovornost prema braniteljima i građanima ovog grada ne postiže se srljanjem u nepoznato

ODGOVOR HDZ-a: Odgovornost prema braniteljima i građanima ovog grada ne postiže se srljanjem u nepoznato

Nakon što je jutros Đuro Capor poslao priopćenje za javnost u kojem se obrušio na gradski HDZ, iz te stranke su poslali priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

Nakon prozivki od strane gospodina Đura Capora upućenih meni ali i vijećnicima HDZ-a koji je u svojim navodima tvrdi da se klub HDZ-a našao u dilemi u koju nas je stavila beskičmena poslušnost prema stranačkoj središnjici te smo svojim glasovanjem odlučili tko nam je važniji branitelji i građani Dubrovnika ili investitor.
Ovim putem moram priznati uistinu smo se našli u dilemi gospodine Capor ali ne u dilemi koga poslušati već u dilemi dali ćemo raskidom ugovora napraviti veću financijsku štetu za grad od trenutne. U pauzama koje su uslijedile upravo je klub HDZ-a predlagao kao što sam i ja sam predložio za govornicom da se preformulira zaključak u Pokreće se postupak raskida ugovora a sve kako nebi nastala šteta za grad i njegove stanovnike, već kako bi se angažiranjem odvjetničkog ureda i formiranjem povjerenstva sastavljenog od vijećnika krenulo u riješavanje ove nastale situacije. Srljanjem u nepoznato ulaženjem u nove financijske dvojbe nije ono za što je bilo tko od gradskih vijećnika dobio mandat stoga smo i kroz cijelu raspravu isticali mi smo ZA raskid ugovora ali ne bez da imamo jasne inpute koji će nam pokazati da neće nastati šteta za Grad. Svi pravni stručnjaci sa kojim smo komunicirali u posljednjih mjesec dana od pokretanje ove inicijative bili su na jednakom stajalištu jednostranim raskidanjem ugovora nastati će ozbiljna šteta za Grad.
A što se tiče branitelja pri usvajanju dnevnog reda na inicijativu kluba vijećnika HDZ, HSS, HSLS, HSP AS pokrenuta je inicijativa za osnivanje Javne Ustanove Muzeja Domovinskog rata te je zadužen resorni odijel za pripremu svih potrebnih akata kako bi se na 8. sjednici gradskog vijeća osnovala Javna Ustanova Muzej Domovinskog rata.
Nakon što je postalo jasno kako neće biti dovoljno ruka ZA raskidanje ugovora sazvao sam 7. sjednicu gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda „Prijedlog zaključka u svezi Ugovora o koncesiji tvrđave imperijal zaključenog između Grada Dubrovnika i Razvoja Golf d.o.o“ a sve kako bi zaštitili poziciju Muzeja Domovinskog rata i predlažemo sljedeće:
– Gradsko vijeće utvrđuje da koncesionar nije podnio zahtijev Gradu Dubrovniku za davanje prethodne suglasnosti za izmjenu lokacije i pozicije Muzeja Domovinskog rata.
– Navedenim činom lokacija Muzeja Domovinskog rata ostaje nepromjenjena.
– Gradsko vijeće nije suglasno sa eventualnim izmještanjem Muzeja Domovinskog rata iz cntralnog dijela sukladno Ugovoru o koncesiji od 25. ožujka 2009 godine a o čemu će se pisano obavijestiti nadležno ministarstvo i zatražiti obustavu izdavanja lokacijske dozvole dok Gradsko vijeće ne da prethodnu suglasnost na projektnu dokumentaciju rekonstrukcije tvrđave imperijal.
– Gradsko vijeće se obvezuje resornom ministarstvu dostaviti Ugovor o koncesiji od 25. ožujka 2009 godine a iz kojeg Ugovora proizlaze obveze koncesionara u pogledu smještaja, odnosno lokacije Muzeja Domovinskog rata.
– Zadužuje se nadležni upravni odjel Grada Dubrovnika predložiti gradskom vijeću sklapanje dodatka ugovora o davanju nekretnine na korištenje bez naknade ( Muzej Domovinskog rata). Klasa:372-01/07-01/218, Urbroj: 2117/01-01-07-4, od 28. prosinca 2007 godine a kojim bi se rok iz članka 6. prolongirao za narednih dvadeset (20) godina. ( važeći sadašnji ugovor ističe 2017 godine)

Iz svega gore navedenog razvidno je da ćemo konačno nakon toliko godina dobiti Javnu Ustanovu Muzej Domovinskog rata na jasno određenoj poziciji u tvrđavi Imperijala sa koncesijom na navedeni prostor do 2 037 godine
Poštujemo pravo na drugačije mišljenje i na takav način se ponašamo cijelo vrijeme zajedno sa svim klubovima vijećnika pokušavamo postići dijalog oko svih važnih tema za Grad a pritom ne podmećemo i lažno optužujemo kako Vi to radite gospodine Capor iz samo Vama znanih razloga.
U trenutcima kada iz Republike Hrvatske odlazi 100 000 ljudi tražeći radnbo mjestu u inozemstvu ne sramim se izreći svoje osobno mišljenje i reći da ja sam ZA golf ali onaj golf gospodine Capor sukladno zakonitim prostornim planovima Dubrovačko neretvanske županije i grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist