Aktualno

Odgođen dovršetak studije o povezivanju Dubrovnika

Ministar regionalnog razvoja Branko Grčić u Bruxellesu se sastao s povjerenikom Europske komisije za regionalnu politiku Johannesom Hahnom.

Kako se neslužbeno doznaje – dovršetak i objavljivanje studije o povezivanju juga Hrvatske s ostatkom zemlje – odgođeno je za približno mjesec dana, piše hrt.hr. Razlog je bolest voditelja tima konzultanata koji tu studiju pripremaju.

Studija izvedivosti, čiju izradu financira Europska komisija, trebala bi ponuditi najprihvatljivije rješenje. Hrvatska Vlada, naravno nakon razgovora s Bruxellesom, sama će trebati odabrati varijantu povezivanja i predložiti je za financiranje iz europskih fondova. Dakle, studija može dati prednost jednoj od 10-ak opcija, na primjer – cestovnom koridoru, a hrvatska Vlada ipak može Bruxellesu predložiti projekt gradnje mosta ili tunela.

Dosad je Bruxelles u realizaciji sličnih projekata sudjelovao s 50 – 80 posto sredstava. A dok se čeka konačna odluka, neslužbeno se sve češće spominje mogućnost da se, umjesto Pelješkog mosta, između Komarne i poluotoka Pelješca gradi podmorski tunel. Brži, jeftiniji, sigurniji, sve su to argumenti u prilog podmorskog tunela koje navode projektanti. Gradnja tunela ne bi trajala dulje od dvije i pol godine, a i troškovi su neusporedivo manji. Dok bi tunel stajao manje od 80 milijuna eura, za most bi trebalo izdvojiti čak četiri puta više.

Pročitajte još

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

Dulist

Od ponedjeljka ponovno prometuje i Libertasova linija 17 A

Dulist

Maturanti proslavili svoj dan bez većih izgreda, policija i vatrogasci intervenirali kod Pomorske škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija