Aktualno

Odbijen zahtjev za izuzeće sutkinje

Odbijen zahtjev za izuzeće sutkinje

Rješenjem predsjednika Višeg suda u Podgorici kao neosnovan odbijen je zahtjev odvjetnika šestorice optuženih za ratne zločine u logoru Morinj za izuzećem sutkinje Milenke Žićić.

Kako donose crnogorski mediji, takav zahtjev obrane, koji je podnesen zbog „povrede prava optuženih na pravedno suđenje”, uslijedio je nakon što je sutkinja odbila da se u svojstvu svjedoka sasluša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica. Sud je tada odbio i prijedlog optuženog Mlađena Govedarice da se sasluša i istražni sudac Radomir Ivanović.

Sutkinja Žižić je zahtjev za saslušanjem Medenice odbila jer kako je rekla „okolnosti na koje je predloženo saslušanje nisu predmet optužbe“, te da je pravna pomoć dana u skladu za zakonom.

Upravo zbog zahtjeva obrane, suđenje za zločine u Morinju nad hrvatskim zarobljenicima 1991. i 1992. godine, koje je trebalo biti nastavljeno 20. listopada, odgođeno je. Optuženi su, a riječ je podjetimo o ponovljenom suđenju budući da je poništena prvpstupanjska presuda, Mlađen Govedarica, Zlatko Tarle, Špiro Lučić, Ivo Gojnić, Boro Gligić i Ivo Menzalin.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist