Natrag
20.3.2019 06:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Odbijen zahtjev za izuzeće sutkinje

30.10.2011 @ 8:20 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Rješenjem predsjednika Višeg suda u Podgorici kao neosnovan odbijen je zahtjev odvjetnika šestorice optuženih za ratne zločine u logoru Morinj za izuzećem sutkinje Milenke Žićić.

Kako donose crnogorski mediji, takav zahtjev obrane, koji je podnesen zbog „povrede prava optuženih na pravedno suđenje”, uslijedio je nakon što je sutkinja odbila da se u svojstvu svjedoka sasluša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica. Sud je tada odbio i prijedlog optuženog Mlađena Govedarice da se sasluša i istražni sudac Radomir Ivanović.

Sutkinja Žižić je zahtjev za saslušanjem Medenice odbila jer kako je rekla „okolnosti na koje je predloženo saslušanje nisu predmet optužbe“, te da je pravna pomoć dana u skladu za zakonom.

Upravo zbog zahtjeva obrane, suđenje za zločine u Morinju nad hrvatskim zarobljenicima 1991. i 1992. godine, koje je trebalo biti nastavljeno 20. listopada, odgođeno je. Optuženi su, a riječ je podjetimo o ponovljenom suđenju budući da je poništena prvpstupanjska presuda, Mlađen Govedarica, Zlatko Tarle, Špiro Lučić, Ivo Gojnić, Boro Gligić i Ivo Menzalin.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana