Aktualno

ODANA POČAST STRADALIMA Spomendan na žrtve Bleiburga i Križnog puta

ODANA POČAST STRADALIMA Spomendan na žrtve Bleiburga i Križnog puta

Još jednom ćemo se prisjetiti strašnog zločina koji je napravljen nakon Drugog svjetskog rata nad nevinim žrtvama komunizma – rekao je predsjednik udruge Hrvatski domobran Dubrovnik Željko Kulišić prilikom odavanja počasti na Domobranskom groblju u srijedu.

– Udruga Hrvatski domobran iz Dubrovnika tradicionalno obilježava obilazeći grobove svih ubijenih i poginulih u Križnom putu Hrvata povodom dana kada je Sabor Republike Hrvatske donio odluku o Spomendanu na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta. Ove godine ćemo posjetiti Domobransko groblje, groblje na Boninovu, a večeras ćemo prisustvovati u crkvi Gospe od Milosrđa na svečanoj misi – izjavio je.

– Kao i svake godine, polažemo vijence i palimo svijeće u čast sjećanju i velikoj zahvalnosti hrvatskim vojnicima i civilima koji su svoje živote ostavili na Bleiburgu i Križnom putu nakon Drugog svjetskog rata. Mislim da je ovo obveza svih nas – podsjetila je zamjenica župana Žaklina Marević.

Ovogodišnji spomendan je 74. obljetnica sjećanja na zločine nad hrvatskim vojnicima i civilima nakon Drugog svjetskog rata.

Polaganju vijenaca nazočila su izaslanstva Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Udruga štovatelja žrtava iz Drugog svjetskog rata.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist