Aktualno

Odana počast poginulim Omišanima

Odana počast poginulim Omišanima

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Staroj Mokošici odana je počast šesnaestorici Omišana koji su svoje živote tijekom Domovinskog rata položili na dubrovačkom ratištu.

U ime Grada Dubrovnika, vijence su položili i svijeće upalili pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje.

Obilježavanju pogibije 16 Omišana kao i do sada nazočili su članovi obitelji, predstavnici Grada Omiša, Gradskog kotara Mokošica i brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.
Nakon polaganja vijenaca održana je sveta misa zadušnica u Staroj Mokošici, a potom su vijenci položeni i kod spomen-križa na Boninovu.

Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić,Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić, imena su šesnaestorice omiških vitezova koji su svoje živote dali u obrani Dubrovnika.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist