Natrag
19.2.2019 18:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Oda Peru

30.11.2013 @ 20:38 Nikša Miletić Aktualno
27;27

Podijelite:

Današnja sjednica Gradskog vijeća bila je posebna.

Bila je prva maratonska u ovom sazivu, donesen je proračun, doneseno je dosta za život bitnih odluka. No, u prvom redu bila je prva bez Pera. Jednog jedinog. Pravomoćno osuđenog u aferi Vrtovi sunca. Na njegovo mjesto, zasjeo je freško pečeni vijećnik Lukša Matušić. Inženjer. Učen čovjek. Na prvi pogled uglađen i ako Vićan polaže povjerenje u njega, vjerojatno i dobar izbor za njegovu zamjenu. No Matušić ima jednu zamjerku koja se ne može premostit. Jednostavno nije Pero.

Uzročno-posljedično, novinari i svekolika javnost vidjela je nikad bljeđe izdanje DDS-a u Gradskoj vijećnici. Nema više 'muda ko romjenči', nema više 'kratkih kanafi', 'mački i muževa', 'ježeva i guzica'. Ništa od toga nema više. Vićan, iako i dalje vedri i oblači gradom, uskraćen je za svoj šou, DDS za onim svojim duhom, a svi ostali jednostavno za Perom. Jedan od rijetkih koji se opirao tehnološkim napretcima i čudima tehnologije, pa dok je primjerice danas njegov stranački kolega Zoran Cikatić na tabletu prvo odgledao valjda cijelu paletu zimskih sportova za vrijeme sjednice, a potom zabacio partiju šaha, svi se sjećaju Pera i njegove neuništive Nokije iz valjda '99.

Njegove vozačke sposobnosti, ili bolje rečeno njegovo majstorsko savladavanje prometa u mirovanju ušlo je u gradske anale, a bezbrižnost kojom se postavljao prema svima i svemu mogla se tumačiti ili bahatošću ili genijalnošću. Ovisno s koje ste strane odluke na koju utječe. Iako je neuništiva baraka i dalje operativni centar svega što DDS jest, nekako to jednostavno nije to. Čovjek se zapita, ''Pa kvragu, jesi se mogao uknjižiti na koji kvadrat manje, možda presuda ne bi utjecala na tvoj mandat?''. Ovako ostaje puna klupa Matušića i prazna klupa Pera i jedan znak ''Rezervirano'' za sve one koji sumnjaju da je on duhom i dalje u Gradskoj vijećnici.

Pero vrati se, ništa ti nismo oprostili…ali ćemo se praviti glupi.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana