Natrag
22.2.2019 22:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Od utorka opet veće cijene goriva

19.8.2012 @ 22:45 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Gorivo od utorka ponovno poskupljuje i to za 30 i više od 30 lipa po litri, ovisno o vrsti naftnih derivata. Točne cijene za naredni dvotjedni period za sve vrste naftnih derivata, tijekom ponedjeljka će objaviti Ministarstvo gospodarstva, donosi index.hr.

Neslužbene najave o tome da će nova cijena najprodavanijeg eurosupera 95 od utorka iznositi 11,01 kunu po litri (za razliku od dosadašnjih 10,69 kuna po litri), a eurodizela 10,26 kuna po litri (za razliku od dosadašnjih 9,96 kuna po litri).

– Meni je to bilo malo neočekivano, jer za to nema razloga. Cijena na mediteranskom tržištu tek je malo porasla. Najveći razlog za poskupljenje je jačanje dolara, a cijene se mjere u dolarima i zato toliko poskupljenje goriva- istaknuo je  predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern.
 
Štern kaže kako je teško predvidjeti hoće li nakon novog vala poskupljenja ponovno doći do padanja cijena , jer osim o situaciji na svjetskom naftnom tržištu puno toga ovisi i o tečaju dolara.
 
Za očekivati je da nam slijedu sve veće i veće cijene goriva, a vlada je posljednju "psihološku granicu" postavila na 12 kuna, no ovakvom dinamikom rasta cijena moglo bi je se doseći već ove jeseni.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana