Natrag
25.3.2019 15:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Od sutra Konavle bez autobusa

1.5.2012 @ 10:55 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Od sutra Konavle ostaju bez tri konavoske linije Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba.

Naime, direktor Libertasa Đuro Deranaj rekao nam je kako je obavijest  poslana na Radio:

-Nismo se dogovorili te smo poslali obavijest da pod sutra ne voze. Jednostavno nisu  osigurana financijska sredstva i subvencija. Mi smo po dodatku ugovoru tražili 266 tisuća kuna mjesečno za ovu 2012. A općina na to nije pristala- rekao nam je Deranja. Na pitanje jesu li razmišljali da dio subvencije preuzme Općina Župa dubrovačka, što traži Općina Konavle, odgovorio je:
 
-Mi tražimo da se počne plaćat po ovom aneksu ugovora, pa ćemo mi dalje izračunavat. Mi izračunavamo dvije godine, a ne možemo funkcionirat na temelju izračuna, moramo imati financijska sredstva. Što god mi pošaljemo vraća se da nije dobro, da nije točno. Samo tražimo da se po tim linijama osigura pozitivno financijsko poslovanje, to je sve-rekao nam je Deranja dodavši kako je na tim konavoskim linijama zaposleno 5 vozača, koji neće ostati bez posla:

– Oni neće ostati bez posla, oni imaju gdje će raditi- zaključio je.
 
Načelnik Općine Konavle Luka Korda rekao nam je kako će o ukidanju linija znati tek sutra, jer te linije inače nisu vozile nedjeljom i praznikom, ne znajući da je obavijest o tome poslana na Radio. Kad smo mu rekli za obavijest dogovorio je:

-Mi smo razgovarali, razgovarali i razgovarali. Vidjet ćemo što ćemo dalje, ionako nemamo s kime razgovarati – zaključio je Korda.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana