DuList IN

Od sočnih odrezaka do tradicionalnih slastica, pred nama je tjedan za svačije nepce

Od sočnih odrezaka do tradicionalnih slastica, pred nama je tjedan za svačije nepce

Kao dio programa ovogodišnjeg Good Food Festivala, osim Tjedna restorana, slatke ponude, festivalskih doručaka, vinokušnja, gastro tura i radionica, organizirane su BarBaQ & DBC Craft beer večeri, festivalske projekcije filma, tematske večere i objedi popraćeni glazbenim programom i brojnim kreativnim i ukusnim jelima za svačija nepca.

I ove godine, sva četiri dana festivala, od 24. do 27. rujna od 14 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostovat će vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj prikolici priprema meso koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo i živa glazba.

Tradicionalno će Udruga Deša u svojim prostorima u Lazaretima, svaki dan u 10 sati, održati radionice pripreme tradicionalnih slastica. Ovog puta riječ je o pripremi kolača iz doline rijeke Neretve, s otoka Korčule i Župe dubrovačke. Ulaz je slobodan, a broj sudionika ograničen, tako da svoje mjesto rezervirajte na vrijeme na broj 020 420 145 ili putem maila info@desa-dubrovnik.hr .

U četvrtak, 24. rujna na platou u Lazaretima s početkom u 20:30 sati Ines Tričković će sa svojim sextetom održati koncert Runjić in Blue. Na programu će se naći bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića, a obzirom da će ovim koncertom započeti Good Food Festival 2020. svaki posjetitelj će uz kupljenu ulaznicu uživati u ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata. Ulaznice se mogu kupiti online https://bit.ly/3mHxNh4 ili u Tisak Media Centru na Pilama.

U petak, 25.rujna u 19 sati u restoranu Orsan, održat će se „Ribareva večera“ prema konceptu slow food, koju će uz vrhunski sljubljene, lokalno uzgojene namirnice i organske proizvode malih proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela, upotpuniti i glazbeni nastup akademskog glazbenika Pera Škobelja. Obvezna rezervacija na broj 020 436 822.

Prezentaciju rezultata projekta SlowFood-CE možete pogledati prvog dana festivala, 24. rujna u 18 sati u ljetnikovcu Bunić – Kaboga, a u organizaciji DURA-e i Udruge Kinookus. Za ljubitelje filma, u petak u 20 sati, Kinematografi Dubrovnik će u Kinu Slavici održati projekciju dokumentarnog filma Kuhanje povijesti, redatelja Petera Kerekesa.

Subota, 26. rujna, rezervirana je za vrhunski tematski ručak dalmatinskih specijaliteta „Dalmacija u mom oku“, u Konobi Veranda u Štikovici. Objedu će prethoditi prezentacija izrade soparnika u 13 sati, u izvedbi Mire Kuvačić iz sela Gata, a od 14 sati svi gosti uživat će u bogatom meniju vrsnih chefova Konobe Veranda uz nastup popularnog domaćeg Tria Maro, Mihe i Đivo. Broj mjesta je ograničen te je potrebno rezervirati putem broja 020 411 050.

Takođeru u subotu, u restoranu Urban & Veggie, u 19.30 sati, bit će pripremljen bogat buffet Asian Street Food Treasures, odnosno azijskog street food-a u kojem i vegetarijanci mogu pronaći nešto za sebe. Rezervacija obvezna na broj 098 953 6908.

Subotnji program upotpunit će Kinematografi Dubrovnik, projekcijom američkog filma Glavni kuhar u Kinu Slavica u 20 sati.

Završnicu sedmog izdanja Good Food Festivala obilježit će koncert filmske, pop i jazz glazbe, povodom Svjetskog dana turizma, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a koji će se održati u nedjelju 27. rujna u 19 sati, ispred crkve sv. Vlaha.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist