Natrag
16.7.2018 18:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

OD SKULPTURA DO FILMOVA Kulturne večeri pred ljetnikovcem Gučetić

27.9.2017 @ 6:56 Dulist dulist IN
2;2

Podijelite:

U sklopu EU projekta ‘2nd Chance’, financiranog iz URBACT III programa ispred ljetnikovca Gučetić održat će se kulturno zabavni program od 28. do 30. rujna. Organizira ga Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika.

Osim glazbenog programa i kino projekcija održat će se i radionica vizualne umjetnosti švedskog kolektiva SIMKA namijenjena djeci i mladima, budućim umjetnicima i entuzijastima. Na radionici će se koristiti različite tehnike i materijali te izrađivati „skulpture“. Kolektiv SIMKA, u sastavu Simon Häggblom i Karin Lind postoji preko 12 godina, a u svojemu radu bave se istraživanjem granica javne umjetnosti i skulpture pri čemu upotrebljavaju različite medije; od videa do izvedbenih umjetnosti. Njihove radove možemo pronaći diljem Švedske i Europe; u različitim muzejima i galerijama, ali i u javnim parkovima i zatvorima te drugim neuobičajenim mjestima. Ova radionica ostvaruje se u suradnji s UNSEEN – Mini film festivalom.

Također, u sklopu programa održat će se i “IGRE NA NAŠKI“, dječje i rekreacijsko –zabavne igre.
Igre su timske te su natjecateljskog tipa.  Ekipe se mogu prijaviti pola sata prije početka igara. Svaku ekipu treba činiti 6 članova mješovitog uzrasta od 6 do 12godina.

Mreža 2nd Chance bavi se rehabilitacijom nedovoljno iskorištenih zgrada i znamenitosti u gradovima s ciljem osiguravanje prostora za zajedničko dobro. Projekt ima za cilj doprinijeti razvoju ljetnikovca Gučetić u Rijeci dubrovačkoj kao središta društveno-kulturnog i zabavnog sadržaja te mjesta aktivnog djelovanja građana čijim se programom kontinuirano potiče razvoj zajednice.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a u slučaju lošeg vremena program se odgađa do daljnjeg.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana