Hrvatska

Od sada zahtjev za ostvarivanje doplatka za djecu možete predati online

Od sada zahtjev za ostvarivanje doplatka za djecu možete predati online

Od petka, 3. srpnja 2020., dostupna je nova e-usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje pod nazivom e-Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, koja građanima omogućava predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu putem sustava e-Građani, poveznica na uslugu: https://e-usluge.mirovinsko.hr/r/doplatak_za_djecu.

Potencijalni i trenutačni korisnici e-Zahtjevu mogu pristupiti koristeći se vjerodajnicama sigurnosne razine 3, kao što je m/Token ili korištenje pristupnih podataka Internet bankarstva, uključenih u sustav e-Građani.

„Tijekom 2020. zaprimili smo približno 178 tisuća zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, a ovom e-uslugom značajno ćemo olakšati korisnicima da ostvare svoja prava bez čekanja na šalteru te pritom ubrzati i pojednostavniti komunikaciju s građanima. HZMO u svom poslovanju stavlja naglasak na proces modernizacije i digitalizacije te ostvarenje vizije moderne javne ustanove orijentirane prema korisnicima, kako bi se ostvarila veća učinkovitost, ažurnost i bolja kvaliteta usluga za krajnje korisnike“, izjavio je Ivan Serdar, ravnatelj HZMO-a.
Riječ je o prvoj e-usluzi HZMO-a u 2020., a sljedeća predviđena usluga putem sustava e-Građani je podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, koja se očekuje do kraja 2020.

Trenutačno su u sklopu sustava e-Građani korisnicima dostupne sljedeće elektroničke usluge HZMO-a: elektronički zapis o radnopravnom statusu, informativni izračun mirovine, uvid u podatke o prijavama na osiguranje i odjavama s osiguranja, uvid u podatke o stažu, plaći i osnovici koje je za pojedine godine prijavio poslodavac, uvid u podatke o drugom dohotku na koji se plaća doprinos za mirovinsko osiguranje, e-potvrde iz mirovinskog sustava (Potvrda o stažu i plaći, Obavijest o ostvarenom drugom dohotku i Potvrda o korištenju prava iz mirovinskog osiguranja), Kalkulator doplatka za djecu, dostava obavijesti u Osobni korisnički pretinac te uvid u podatke o školovanju radi ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist