Aktualno

Od sada terapija Ortokinom i u Marin Medu

Od sada terapija Ortokinom i u Marin Medu

Poliklinika Marin Med jedanaesta je po redu licencirana ustanova u RH koja provodi terapiju Orthokin koja uspješno liječi bolove, bez operacije ili nakon nje i to kod artroze zglobova, diskus hernije, ishijalgije, radikulopatije u leđima te ozljeda hrskavice tetiva i ligamenata. 

Tim povodom danas je u toj poliklinici održana konferencija za novinare.
 
Nova disciplina terapije koristi prednosti naglog razvoja na polju molekularnog i genetskog istraživanja, a povezuje aktualne terapijske metode klasične medicine sa suvremenim metodama iz polja molekularne biologije, razvojne biologije stanice, fiziologije i genetike.

– Od danas i Marin Med postaje licencirana ustanova za obavljanje Ortokin terapije – rekao je uvodno doktor Rikard Lenz.
 
-Sve je počelo 1994. u Dusseldorfu kada ju je otkrio dr. Veling. Terapija se temelji na tome da se iz vlastite pacijentove krvi, proizvode porcije ortokina, te se na 37 stupnjeva izdvajaju sastojci koji nastaju u određenom periodu inkubacije a koji djeluju protuupalno i uklanjanju bol – istaknuo je Željko Hanžek iz varaždinske tvrtke Alfa – Arthro, koja je licencirana od njemačke tvrtke Orthogen za distribuciju Ortokin terapije. Dodao je kako su se  ovoj terapiji uspješno do sada podvrgli neki od najuspješnijih hrvatskih sportaša i olimpijaca, među kojima su Blanka Vlašić, Goran Ivanišević, nogomentni reprezentativci ili pak ekipa Hajduka.
 
Doktor Željko Kojić istaknuo je kako se prije podvrgavanja ovoj terapiji treba obaviti kompletna dijagnostika, te kako je ona namijenjena svima, ne samo sportašima.

– Kandidati za ovu terapiju su osobe s degenerativnim upalama, ozljedama tetiva, boli u leđima, artrozom zgloba, te sa ozljedama tetiva ili mišića. Klinički pregled, magnetna rezonanca, fizička terapija i  Ortokin terapija idu ruku pod ruku – naglasio je Kojić.

Terapija čija je cijena 8 i pol tisuća kuna uključuje ukupno 5 doza Ortokina, a njenom primjenom očekuje se poboljšanje simptoma u trajanju do 2 godine.
– Učinkovitost ove terapije u uklanjanju boli je 87 posto – zaključio je Željko Hanžek.

On je tom prigodom najavio i 1. Svjetski kongres primjene Orthokina koji će se održati u Splitu u hotelu Radisson Blue od 28 do 30. rujna 2012.  uz nazočnost pedesetak stručnjaka iz cijeloga svijeta.
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist