Sport

OD PRVENSTVA HRVATSKE DO ‘VICTORIE’ Plivači Juga vratili se s brojnim medaljama

OD PRVENSTVA HRVATSKE DO 'VICTORIE' Plivači Juga vratili se s brojnim medaljama

U Rijeci se ovog vikenda održao jaki međunarodni plivački miting Victoria na kojem je sudjelovalo čak 523 natjecatelja iz 51 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Bio je to treći ovosezonski miting iz Hep Hps grand prix serije, a prvi u 50m bazenu. Nastupilo je troje Jugovih članova: Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić pod vodstvom trenera Frane Ćirka.
Jugaši su osvojili ukupno 6 medalja, od kojih jedno zlato, tri srebra i dvije bronce. Po tri medalje uzeli su Mario Šurković i Michel Brassard.
Mario Šurković osvojio je juniorsko zlato u disciplini 200 mješovito, dok je u općoj kategoriji u istoj discipline bio srebreni. Još je osvojio i juniorsku broncu u disciplini 100 slobodno.

Michel Brassard osvojio je juniorsko srebro u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno. Još je bio brončani u općoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.
Đivo Damić u juniorskoj je kategoriji bio četvrtoplasirani na 1500 slobodno.

Jugašima je natjecanje poslužilo kao provjera stanja forme nakon odrađenih priprema koje su održane u Rijeci od 28. 1. do samog natjecanja, na kojima su trenirali su s članovima PK Kantrida i PK Šibenik.

Također, na Korčuli se ovog vikenda održalo Prvenstvo Hrvatske za kadete na kojem je nastupilo 171 natjecatelj iz 32 kluba. PK Jug predstavljali su Vlaho Nenadić i Marko Vuletić.

Veliki uspjeh na ovom natjecanju ostvario je Vlaho Nenadić osvojivši dvije brončane medalje. Vlaho se penjao na postolje u disciplinama 100 i 200 leđno. U disciplini 100 slobodno bio je četvrtoplasirani. Vlaho je ovim uspjehom potvrdio kvalitetu, te nakon lanjske bronce na ljetnom PH ponovno u Grad donio medalje s državnog prvenstva.

Marko Vuletić također je imao dobar nastup. U svim disciplinama u kojima je nastupio ostvario je osobne rekorde. I treba naglasiti da je bio godinu dana mlađi od konkurencije izlaznog godišta na natjecanju.

Norme za nastup na prvenstvu imalo je ukupno četvero Jugovih članova: Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Marko Vuletić i Marko Tevšić. Nažalost, Roko Zvone i Marko Tevšić razbolili su se neposredno prije natjecanja, te su morali otkazati nastup. Zbog toga Jugova štafeta nije bila kompletna, te nisu mogli konkurirati za medalju.

Jugaši su na Korčuli nastupili pod vodstvom njihove trenerice Matiane Staničić.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist