Aktualno

OD PONEDJELJKA Čak 148 građana zatražilo produljenje vozačke dozvole

Od ponedjeljka do danas, ukupno 148 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije podnijelo je zahtjev za produljenje vozačke dozvole. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske istaknuli su kako se radi o ‘zamjetnom povećanju’.

Građani u principu nakon isteka, odmah trebaju produljiti vozačku dozvolu. Nakon što podnesu zahtjev, u roku od trideset dana se izdaje nova vozačka dozvola. Tijekom trajanja roka od trideset dana, dobiju potvrdu koju koriste do dobivanja nove dozvole. Riječ je o redovnom postupku, a cijena izrade je 151 kuna. No, postoji i ubrzan postupak kad ju možete dobiti u roku od 3 dana za što ćete platiti 200 kuna te žuran postupak kad se vozačka dobiva u roku od 24 sata, no tad se preuzima u Zagrebu i izdvojit ćete 450 kuna. Upravna pristojba je 15 kuna.

Ukoliko ju ne produljite, a odlučite voziti i zaustave vas s nevažećom ispravom, zakonom propisana kazna je tisuću kuna. Ako ju odlučite platiti na licu mjesta (kao i ministrica Gabrijela Žalac), uštedjet ćete 50 posto od ukupnog iznosa. Dakle, platit ćete kaznu 500 kuna.

-Ako imate vozačku dozvolu koju niste produljili, možete ju i ne koristiti te samim time niste u prekršaju. Ali ako koristite neproduljenu vozačku dozvolu, tada ste u prekršaju što sankcionira Prometna policija, a ne upravni poslovi – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske. Od početka ovog tjedna, primjetan je i veći broj poziva građana koji su se htjeli informirati o produljenju vozačke dozvole.

Dodajmo i kako su od ponedjeljka tri osobe podnijele zahtjev za novom (prvom) vozačkom dozvolom.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija