Aktualno

OD PONEDJELJKA Čak 148 građana zatražilo produljenje vozačke dozvole

Od ponedjeljka do danas, ukupno 148 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije podnijelo je zahtjev za produljenje vozačke dozvole. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske istaknuli su kako se radi o ‘zamjetnom povećanju’.

Građani u principu nakon isteka, odmah trebaju produljiti vozačku dozvolu. Nakon što podnesu zahtjev, u roku od trideset dana se izdaje nova vozačka dozvola. Tijekom trajanja roka od trideset dana, dobiju potvrdu koju koriste do dobivanja nove dozvole. Riječ je o redovnom postupku, a cijena izrade je 151 kuna. No, postoji i ubrzan postupak kad ju možete dobiti u roku od 3 dana za što ćete platiti 200 kuna te žuran postupak kad se vozačka dobiva u roku od 24 sata, no tad se preuzima u Zagrebu i izdvojit ćete 450 kuna. Upravna pristojba je 15 kuna.

Ukoliko ju ne produljite, a odlučite voziti i zaustave vas s nevažećom ispravom, zakonom propisana kazna je tisuću kuna. Ako ju odlučite platiti na licu mjesta (kao i ministrica Gabrijela Žalac), uštedjet ćete 50 posto od ukupnog iznosa. Dakle, platit ćete kaznu 500 kuna.

-Ako imate vozačku dozvolu koju niste produljili, možete ju i ne koristiti te samim time niste u prekršaju. Ali ako koristite neproduljenu vozačku dozvolu, tada ste u prekršaju što sankcionira Prometna policija, a ne upravni poslovi – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske. Od početka ovog tjedna, primjetan je i veći broj poziva građana koji su se htjeli informirati o produljenju vozačke dozvole.

Dodajmo i kako su od ponedjeljka tri osobe podnijele zahtjev za novom (prvom) vozačkom dozvolom.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Nuncijata dobila butigu, promet će se ‘rješavati’ obećanjima za izbore

Dulist

KRISTIĆ O SLUČAJU PEYTON Gradska uprava godinama skriva činjenice i pere ruke

Dulist

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija