AktualnoUrednički izbor

OD PODUZETNIKA DO PISCA Pero Vićan piše knjigu ‘Prava istina o Dubrovačkoj banci’

OD PODUZETNIKA DO PISCA Pero Vićan piše knjigu 'Prava istina o Dubrovačkoj banci'

Poduzetnik i političar Pero Vićan bacio se i u spisateljske vode. Priprema čak tri knjige, a jedna će se zvati ‘Puna istina o Dubrovačkoj banci’. Najavio je to na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik, na kojoj je tvrtka Dubrovačko primorje dobila posebno priznanje za 40. obljetnicu poslovanja. Dotaknuo se u svom govoru i pretvorbe i privatizacije, ali i planirane investicije u izgradnju resorta ‘Prapratno’. No, krenuo je s kritikom.
-Svečarska je atmosfera pa neću govoriti ono što sam mislio, ali moram kazati da ste nam od povijesti uzeli 25 godina jer mi smo utemeljeni 1954. godine. Jedino ako ste se vodili činjenicom da ja ovu firmu vodim 40 godina. Valjda ćemo grešku ispraviti za jedno 30 godina, prije nego budem išao u penziju. Zato mnoge lokalne dužnosnike iznenađuje činjenica da se u zemljišnim knjigama nađu pravni prednici Dubrovačkog primorja – rekao je u svom govoru, za početak Pero Vićan. I nastavio:
-Neću držati govore o teškim vremenima i 37milijuna eura priznatih direktnih ratnih šteta od strane državne komisije za koju nismo evidentirani ni jednu lipu niti nam je oprošteno. Nema hotela kojemu nije nešto oprošteno. O tome pripremam knjigu koja će biti vrlo interesantna, i još druge dvije, a jedna će se zvati Puna istina o Dubrovačkoj banci. To što je ostalo na površini je dio istine – najavio je Vićan svoje spisateljske pothvate.
Tada se dotaknuo i resorta Prapratno, kojeg Dubrovačko primorje u ovom trenutku ne može samostalno financijski iznijeti pa se, rekao je, razgovara s više inozemnih partnera i fondova.
Naglasio je sjajnu suradnju s Općinom Stona na ovom projektu, kojega podržavaju i gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić.
-Na području od Orebića do Slanoga nema nijedan hotel, a ta lokacija je bogom data za to ili za ništa drugo. Nemamo ovog trentka sami dovoljno financijske snage, ali dovest ćemo mi to do kraja. I ono na čemu ću inzistirati dok ne umrem, a to neće biti skoro na žalost mnogih, jest pitanje pretvorbe i privatizacije i njene revizije na identičan način u svim društvima kako je provedena u Dubrovačkom primorju – rekao je Pero Vićan. Na kraju je dodao kako se čudi što se HGK ‘usudila njima uručiti priznanje’.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo