Natrag
20.4.2019 02:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

OD OVOG VIKENDA Uvode se sustavne granične kontrole

5.4.2017 @ 22:37 Dulist Aktualno

Podijelite:

Od 7. travnja u primjeni će biti sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije gdje se provode granične kontrole, uključujući i nad građanima Europske unije.

Dosad su granične kontrole bile brze i jednostavnije, no od kraja ovog tjedna očekuju nas vrlo detaljne provjere u raznim bazama podataka. Granična policija detaljno će provjeravati svaku putnu ispravu i to svih osoba koje prelaze granicu, a zbog ovakve provjere, vrijeme trajanja granične kontrole na graničnim prijelazima bit će produženo.

Kako javlja HAK, duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati osobito tijekom blagdana, praznika i turističke sezone.Kako bi izbjegli neugodnosti i probleme na granicama iz HAK.a savjetuju:
-provjerite sve dokumente, osobito ukoliko su tijekom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni.
-provjerite vrijede li vam putni dokumenti(osobna iskaznica ili putovnica)
-prije putovanja provjerite stanje na graničnim prijelazima (www.hak.hr)
-izaberite granične prijelazena kojima je manja gužva ili putujte u vrijeme kad se ne očekuje gužva
-izbjegavajte putovanje tijekom vikenda
-budite strpljivi i slijedite upute granične policije

Iako će policija na graničnim prijelazima između članica EU s obje strane osigurati dovoljan broj policijskih službenika za obavljanje granične kontrole i provođenje sustavnih provjera pretpostavlja se da neće biti moguće izbjeći duža čekanja.

Sve informacije o situaciji na graničnim prijelazima možete pronaći na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba (http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/), na HAK-ovoj aplikaciji za pametne telefone (http://www.hak.hr/smartphone/hak), pozivom na broj 072 777 777, te na HR2 nakon vijesti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana