Hrvatska

OD LOVE DO RIBARSTVA Znate li koliko Hrvatska ima agencija, zavoda i fondova?

OD LOVE DO RIBARSTVA Znate li koliko Hrvatska ima agencija, zavoda i fondova?

Ukupno 14.549 ljudi zaposleno je u 40 hrvatskih regulatornih agencija, 16 zavoda i pet fondova, a najviše zaposlenika imaju zavodi, dok je u fondovima zaposleno tek 291 osoba.

Podatci su to koje je zastupniku Dragutinu Lesaru, odgovarajući na zastupničko pitanje dostavila Vlada RH.
Kako donosi Jutarnji list, među 40 državnih agencija po broju zaposlenih prednjači FINA u kojoj radi 3.128 ljudi, potom slijedi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju gdje radi 671 osoba, dok je na trećem mjestu Hrvatska poljoprivredna agencija koja ima 323 zaposlenika.

Nadalje, tijekom prošle godine državne agencije planirale su potrošiti 3,3 milijarde kuna, dok su planirani prohodi bili 3,8 milijardi kuna.

U 16 zavoda zaposleno je 7.868 ljudi, s tim da ih najviše radi u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (2.892), te u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (2.339). najmanji zavodi, među kojima je i Zavod za obnovu Dubrovnika imaju po 13 zaposlenika, a uz ZOD tu su i Hrvatski zavod za prostorni razvoj, te Hrvatski zavod za telemedicinu. S najviše novca, dakako, raspolažu HZMO i HZZO.

Kada su u pitanju fondovi, najviše ih je zaposleno u Fondu za zaštitu okoliša, dok najmanji broj zaposlenih imaju Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara te Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, piše dalje Jutarnji, lani je planirao rashode od 1,4 milijarde kuna te prihode od 1,2 milijarde kuna, Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece planirao je rashode od 32 milijuna kuna, a Fond za obnovu i razvoj Vukovara rashode od 40 milijuna kuna.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist