DuList INUrednički izbor

OD LINCURE, IGRAČAKA, COKULA DO ŠKAPINA Na sajmu u Lazaretima za svakog po nešto

OD LINCURE, IGRAČAKA, COKULA DO ŠKAPINA Na sajmu u Lazaretima za svakog po nešto

Povodom Feste svetog Vlaha u petak nakon 10 godina njegovog izostanka na platou Lazareta otvoren je sajam. Obišli smo ga prvog dana ne bi li ‘snimili’ što se sve nudi. Prvi štandovi, koji nažalost u vrijeme našeg dolaska još nisu bili otvoreni, su oni s gulozarijama i hranom. Odmah nakon njih jedan je veliki s igračkama s čijim smo vlasnikom porazgovarali.

– Znate djecu, čim vide igračke odmah bi uzeli novu. Tako je i kada dođu do našeg štanda. Nema igračke koja se posebno kupuje. Jedne godine su to kockice, druge video igra, a treće opet nešto novo. No, mogu vam reći da djeca sigurno nisu ‘zalijepljena’ za ekrane, već jedva čekaju novu igračku – ispričao nam je.

To se da i primjetiti na igračkama, osim ‘klasičnih’ tu i tamo potkrade se koja moderna poput onih koje prate popularnu video igru ‘Fortnite’.

Čim prođete štandove s igračkama dočeka vas veliki Centra Marković iz Moslavine. Česti gosti u Dubrovniku uvijek spremno Dubrovčanima i njihovim gostima pripremaju najfinije prirodne proizvode. Od meda do čajeva nađe se ponešto za svakog, a kažu nam kako nabrže ‘otiđe’ ljekovita biljka lincura.

Neizostavni su štandovi s odjećom te obućom, a kako smo saznali na njima najbolje se prodaje, ni manje ni više, nego donje rublje i čarape.

Poslijednji u Lazaretima, ali nikako manje važni su prodavači iz Varaždina koji su svoju bogatu ponudu drvenih i pletenih predmeta doveli u Dubrovnik. Posjetitelji načešće kupuju kuhinjske predmete, ali i pletene korpe.

Kako je protekao prvi dan sajma u Lazaretima pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist