Natrag
25.5.2018 12:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Od iduće godine besplatno studiranje za sve

26.5.2012 @ 8:45 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Vlada je donijela odluku da će prva godina studiranja svima biti besplatna.

 
Upise na prvu godinu fakulteta u idućoj školskoj godini Vlada će subvencionirati sa 146 milijuna kuna, rekao je na otvorenju proširene sjednice županijskog SDP-a u Rijeci ministar obrazovanja Željko Jovanović. 

Odobrili su kvote za upise, a plan je da se iduće godine sredstva za školarine povećaju za 30 milijuna kuna za ostale godine.
 
Inače, nakon što je ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi dignuo veliku buru, ministar Jovanović je osnovao posebno povjerenstvo koje rješava sporni test. Povjerenstvo, koje čine nastavnici hrvatskoga jezika, iznijet će mišljenje i prijedloge. Utvrdi li se da na pojedina pitanja mnogi maturanti nisu znali odgovor, moguće je da se ta pitanja neće bodovati. Odluka bi se trebala znati u ponedjeljak, kada će i na službenim stranicama Centra biti objavljen cijeli test te odgovori na pitanja.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana