Politika

OD GENERALTURISTA DO GRADONAČELNIKA Sve što niste znali o Matu Frankoviću

OD GENERALTURISTA DO GRADONAČELNIKA Sve što niste znali o Matu Frankoviću

Mato Franković od ove nedjelje, 4. lipnja, novi je gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Tridesetpetogodišnji političar 1. ožujka 2014. godine na mjestu predsjedništva gradskog odbora HDZ-a zamijenio je Dubravku Šuicu, a njegova karijera od tog trenutka postaje stalan angažman za vlastitu stranku.

Inače, Franković je rođen 23. veljače 1982. godine u Dubrovniku, a završio je srednju školu Centerburg Ohio u Sjedinjenim američkim državama 2000. godine, a potom i dvogodišnji program na Rochester Institute of Technology. Time je stekao titulu Associate in Applied Science 2003 godine.

Radno iskustvo počinje u turističkoj agenciji Generalturist Dubrovnik gdje je, nakon petogodišnjeg radnog iskustva, od 2005. do 2009. godine obnašao dužnost voditelja poslovnice i ujedno u razdoblju od 2007. godine do 2009. i dužnost izvršnog direktora tvrtke Lanta Generalturist u Budvi.

Na čelo ACI marine Dubrovnik dolazi 2009. godine, a u razdoblju od 2013. godine do 2014. godine obnaša dužnost i regionalnog koordinatora za nautiku za južni Jadran.

U političkom angažmanu, u četiri mandata obnašao je dužnost predsjednika mladeži HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i u jednom mandatu dužnost nacionalnog dopredsjednika mladeži HDZ-a. U razdoblju od 2012. do 2014. godine tajnik je županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko neretvanske županije, a u dva mandata obnaša i dužnost županijskog vijećnika u skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, što ga dovodi do 2014. godine, kada biva biran za predsjednika gradskog odbora HDZ-a grada Dubrovnika, a na izvanrednim lokalnim izborima 2015. godine izabran je i za predsjednika Gradskog vijeća grada Dubrovnika.

Mato Franković je sretno oženjen i otac dvije djevojčice.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist