Zanimljivosti

Od Dubrovnika do Raguse u 17 dana

Od Dubrovnika do Raguse u 17 dana

“Prva dubrovačka biciklistička đirata”, biciklističko putovanje dugačko 2012 kilometra kojim će se u 17 dana povezati Dubrovnik i prijateljski grad Ragusa na Siciliji kreće iz Dubrovnika u srijedu, 25. travnja trajektom za Bari.

Projekt je pokrenula udruga “Čovjek na Zemlji” iz Dubrovnika uz podršku Hrvatskog planinarskog društva “Sniježnica”, Sportsko-penjačkog kluba “Tarantela”, udruge “Kinookus” i Biciklističkog kluba “Pedalinec”.
 
Putovanje je potaknuto željom da se ukaže na biciklizam kao zdravi i zabavan oblik prijevoza bez štetnog utjecaja na okoliš. Koristeći vlastitu snagu, šest entuzijasta kreće na putovanje kojim želi predstaviti Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku Županiju, te istraživati mjesta kroz koja će putovati – navodi se u najavi ovog zanimljivog pothvata.
 
Većina sudionika đirate su članovi Slow Food Conviviuma Dubrovnik, te će u izravnom kontaktu uspostaviti i produbiti veze i prijateljstva sa Slow Food udruženjima u Italiji, matičnoj zemlji ovog globalnog pokreta.
 
Prvu dubrovačku biciklističku điratu podržao je Grad Dubrovnik, Ragusa d.o.o. Čakovec, Grawe d.d. Zagreb, Jadrolinija d.d. Rijeka, Adventure Dalmacija-Split, Vinarija Bogoević-Marušić-Prizdrina i meštar Sveto Nikić sa Oboda.
 
Cjelokupno putovanje biti će video i foto dokumentirano, a prikupljeni materijali iskorišteni za afirmativnu biciklističku kampanju. Obogaćeni iskustvima s ovog putovanja, udruga Čovjek na Zemlji pokrenut će niz inicijativa za promociju biciklizma i aktivnosti u prirodi u Dubrovniku i okolici.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist