Aktualno

Od 2014. veća naknada radnicima za 1.600 kuna

Kada uđemo u taj veliki fond 1. siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada – najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, govoreći o promjenama koje čekaju Hrvatsku ulaskom u Europsku uniju.

Naime,kako prenosi Dnevnik.hr, od prvog srpnja ove godine država kreće sa svojim novim mjerama zapošljavanja mladih, po kojima primjerice od završetka škole do pronalaska posla ne smije proći više od pola godine.
– One će biti usmjerene prema mladima koji završe srednju školu, da im omogućimo naukovanje, pronalazak radnog mjesta ili samozapošljavanje – kazao je Mrsić.

Najavio je da će čim Hrvatska dobije pristup europskom fondu za solidarnost, gdje ima šest milijardi eura, vjerojatno povećati naknade onima u programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.
– Kada uđemo u taj veliki fond 1. siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada – kazao je Mrsić.

Država će također financirati prijevoz od kuće do radnog mjesta, a mladi će dobiti i vaučer – jamstvo da će poslodavac biti oslobođen plaćanja dijela doprinosa.

Pročitajte još

Orlanda Tokić upalila svijeću ljubavi

Dulist

HUMANITARNA UTRKA Dubrovački vatrogasci prešli 666 skalina za Kolibriće

Dulist

IGOR BILBIJA Moje investicijsko ulaganje postalo je strateško ulaganje

Barbara Đurasović

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija