Hrvatska

OD 1. TRAVNJA Zakonske izmjene u turizmu, kazne će se brže i lakše pisati

Novi Zakon o državnom inspektoratu, koji stupa na snagu 1. travnja trebao bi stati na kraj neregistriranoj djelatnosti u turizmu.

U jedinstvenu službu, kao nekad, objedinjava se 17 inspekcija koje su dosad djelovale unutar 8 ministarstava. Bilo koji inspektor moći će evidentirati rad na crno i na licu mjesta izdati usmenu zabranu, kako prenosi HRT.

Ugostitelji, iznajmljivači, obrtnici, gotovo svi su imali iskustva s inspekcijama, nekad i s više inspektora u isto vrijeme. Neugodno im je, kažu, kada im dođu četiri inspekcije i naprave nered, blokadu na radnom mjestu, pogotovo kad su lokali puni u red sezone. No, u vladi smatraju kako je ovakav potez nužan.

– Sada osim turističkih inspektora, svi inspektori imaju pravo, između ostaloga ne samo bavljenje neregistiriranim objektima nego i onima za koje se sumnja da su neregistrirani i to ovim zakonskim izmjenama mogu vrlo brzo ući u te objekte i rješavati probleme koji su naši najveći u tom dijelu – objašnjava Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma. Svrha zakonskih izmjena, tvrde to i u resornom Ministarstvu, nije kažnjavanje već podizanje kvalitete usluge.

Izvor: HRT

Pročitajte još

DEMOGRAFSKA SLIKA Iz naše Županije otišlo 2,5 posto mladih ljudi

Dulist

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

Dulist

NOVI UDAR NA VOZAČE Od utorka skuplje gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija