Hrvatska

OD 1. TRAVNJA Zakonske izmjene u turizmu, kazne će se brže i lakše pisati

OD 1. TRAVNJA Zakonske izmjene u turizmu, kazne će se brže i lakše pisati

Novi Zakon o državnom inspektoratu, koji stupa na snagu 1. travnja trebao bi stati na kraj neregistriranoj djelatnosti u turizmu.

U jedinstvenu službu, kao nekad, objedinjava se 17 inspekcija koje su dosad djelovale unutar 8 ministarstava. Bilo koji inspektor moći će evidentirati rad na crno i na licu mjesta izdati usmenu zabranu, kako prenosi HRT.

Ugostitelji, iznajmljivači, obrtnici, gotovo svi su imali iskustva s inspekcijama, nekad i s više inspektora u isto vrijeme. Neugodno im je, kažu, kada im dođu četiri inspekcije i naprave nered, blokadu na radnom mjestu, pogotovo kad su lokali puni u red sezone. No, u vladi smatraju kako je ovakav potez nužan.

– Sada osim turističkih inspektora, svi inspektori imaju pravo, između ostaloga ne samo bavljenje neregistiriranim objektima nego i onima za koje se sumnja da su neregistrirani i to ovim zakonskim izmjenama mogu vrlo brzo ući u te objekte i rješavati probleme koji su naši najveći u tom dijelu – objašnjava Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma. Svrha zakonskih izmjena, tvrde to i u resornom Ministarstvu, nije kažnjavanje već podizanje kvalitete usluge.

Izvor: HRT

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist