Aktualno

OD 1. LIPNJA BiH otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Bosna i Hercegovina od 1. lipnja otvara svoje granice za ulazak državljana svih susjednih zemalja uključujući Hrvatsku.

Naime, vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Crne Gore i Republike Srbije, stoji u priopćenju na stranicama Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Također, radi lakše primjene ranije odluke, danas je precizirano da stranci zbog poslovnih obveza mogu ući u BiH pod uvjetom da posjeduju poziv pravne osobe iz BiH, umjesto ranije propisanog pozivnog pisma, te da posjeduje potvrdu o negativnom testu na virus SARS-COV-2 ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Također, Vijeće ministara je informirano da 1. lipnja ove godine prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

-Praktično se od 1. lipnja otvaraju granični prijelazi na aerodromima u BiH te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa u BiH – istaknuto je u priopćenju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MLADA UMJETNICA ANDREA VUKOJA Želja mi je pronaći atelje za moj kreativni nered

Maria Prkut

Fotografija Dubrovnika objavljena na stranici koju prati 53 milijuna ‘followera’

Dulist

Libertas večeras uvodi dodatnu liniju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija