Natrag
23.4.2019 20:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Od 1, 25 do 38, 40 kuna po kvadratu

10.2.2012 @ 10:04 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Ponuđena cijena za zemljište koje je jučer ponuđeno vlasnicima zemljišta u Prijevoru, Rožatu i Komolcu kreće se, između 1, 25 do 38, 40 kuna za kvadrat.

Marin Pavlović s kojim su razgovarali jutros istaknuo je kako je jednom od vlasnika zemljišta uz slap ponuđena cijena od 6 kuna za kvadratni metar, što nije realna cijena s obzirom na položajnu vrijednost.

-To je neshvatljivo i sramotno, posebno zbog položajne vrijednosti i bez obzira što je riječ o poljoprivrednom zemljištu. – naglašava i dodaje kako je jučer inzistirao da se napravi Javno izlaganje o projektu izgradnje HE Ombla na području Rijeke dubrovačke:

-To nisu napravili ovdje, a jedna trećina stanovništva Dubrovnika živi na ovom području, i itekako su zainteresirani za to – naglasio je. dodavši kako prema njegovim saznanjima ogromna većina vlasnika i suvlansika nije prihvatilo ponuđenu otkupnu cijenu.

Stanovnici Prijevora, Komolca i Rožata nezadovoljni su i ogorčeni što na jučerašnji sastanak nije došao nitko od predstavnika Grada Dubrovnika, premda su bili pozvani:

-To je sramotno jer se ipak radi o projektu na užem području Grada Dubrovnika-zaključuje Pavlović. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana