Natrag
16.2.2019 07:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Očuvajte dolinu Neretve i Malostonski zaljev”

24.7.2012 @ 14:29 Ana Prohaska Politika

Podijelite:

Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije uputilo je priopćenje vezano za hidroenergetski projekt „Gornji horizonti“. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Svjesni značaja doline rijeke Neretve i Malostonskog zaljeva, kao iznimnih prirodnih resursa na kojima se temelji poljoprivreda, ribarstvo i marikultura a time i egzistencija stanovnika ovog kraja, dijelimo zabrinutost građana Dubrovačko-neretvanske županije i nevladinih udruga zbog netransparentno vođenih pregovora predstavnika Vlade Republike Hrvatske vezano za  hidroenergetski projekt „Gornji Horizonti“. 
 
Držimo da realizacija ovog projekta otvara pitanje vodoopskrbe, održanja plodnih nasada u dolini rijeke Neretve zbog smanjenja hidropotencijala Neretve i prodora slane morske vode u njeno korito i zaslanjenja tla te ujedno dovodi u pitanje marikulturu u Malostonskom zaljevu zbog  moguće neravnoteže u dotoku slatke vode u zaljev.

Stoga pozivamo Vladu Republike Hrvatske da, uz punu transparentnost navedenih pregovora i pravodobno izvještavanje javnosti o planovima gospodarenja vodama na ovom području,  prioritetno osigura zaštitu i očuva bioraznolikost doline rijeke Neretve i Malostonskog zaljeva.
 
Ovime ujedno apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da svoju spremnost da zaštiti interese i egzistenciju stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije jasno pokaže aktivnim uključivanjem predstavnika ove županije u navedene pregovore.- navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana